Egy autó teljes újrafényezése mennyibe kerül manapság?
Hivatalosan 500 ezer felé megy az ár szerintem. Nekem évekkel ezelött 200 volt a motortetö, küszöb, vezetöoldali ajtó, csomagtértetö.
És ez még a nem is a hivatalos ár volt.
Bátyám most festeti le az egyik OT-s autóját (nem klasszikus OldTimer, nem az eredeti állapotra van visszahozva, hanem annál sokkal jobbra), csak a festék anyagára 540 ezer, plusz még jó pár dolog kell hozzá, így lesz a vége kicsit 900 ezer felett (úgy hogy ismerős csinálja neki és nem igazán kér el munkadíjat). A teljes festés ideje pedig közel 4 hónap, amiből kb. 2,5 hónapot az vesz el, hogy áll az autó kint a napon a különböző rétegek felvitele között.
Ez az egyik véglet, a másik meg amit az előttem szóló írt. A kettő közé kalkuláld be az árat és az időt, a minőség függvényében.
Jó minőségben, hivatalosan, 1 millióval ha kalkulálsz, akkor nem ér nagy meglepetés.
Ez az ára, ennyiért csinálják. Kb 5 éve szerettem volna színre fújatni egy gyárilag alapozott kb 1cm széles, 10 cm hosszú műanyag elemet. Már akkor erre olyan 15-20e-t mondtak. Tavaly le akartam fóliáztatni az új autóm elejét kavicsfelverődés ellen. Első lökhárító + motorháztető + tükörburkolatok. Több helyről kértem árat, 200 alatt nem állt meg sehol. És ez csak fólia, nem is fényezés!
Ezek az árak. Hibába sírnék a fényezőnek, hogy nekem ennyiért majdnem fél évet kell dolgoznom, akkor is ennyi, nem hatja meg.
Figyelj,kár ez a hiszti!
Idejöttél,kérdeztél valamit,válaszoltunk......
Most az hogy ezt te sokallod és/vagy nincs ennyi pénzed és/vagy ennyit nem akarnál ezért adni ,az egyéni szociális probléma!
Mint írtuk lehet kalapácslakkal meg teddy hengerrel a tyúkólban próbálkozni,meg lehet minőségi anyagokkal kamrában fényezni!A kettő között van egy nüansznyi külömbség,árban meg kinézetben is!Azt innentől kezdve meg te döntöd el neked melyik kell!Es még csak nem is muszáj a döntés,mert szerintem senki nem tart pisztolyt a fejedhez,hogy márpedig neked igenis le kell fényeztetni azt az omegát!Maradhat az olyan is mint jelenleg!
A fényezö haverom mondja, hogy nagyon elszálltak a festékárak.
Amikor még én is fújtam hobbiból, akkor kb 6000 volt a másodosztályú festék litere, az elsö pedig 15-20 ezer.
A haverom meséli, hogy már a másodosztály kerül 15 körül, meg mindennek elszállt az ára.
Most én utoljára 12 éve fújtam az akkor corradomat, cask a festék volt 80 ezer, mert nem a gagyit akartam rátenni. Most ha a gagyi ennyi, plusz még a járulékos dolgok mint töltö, gitt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!