Melyik autót ajánlanátok?
Sziasztok!
Autó vásárlása előtt állok, és hosszú keresgélés után 2 jelöltre szűkítettem a listámat. A két autó hasonlít egymásra, de konszernen belül nem csoda.
Az egyik egy 2006 Skoda Octavia RS 2.0 TFSI BWA motorkóddal, ami magánszemélytől eladó. Az autóban 245.000 km van, de a leírása alapján elég jó állapotnak örvend. Idézem a tulajt a közelmúltban cserélt alkatrészekről:
-Komplett vezérlés (a GATES szíj 2020 októberében, 20e km van benne), INA lánc, láncfeszítő, minden sallangjával, 5000km-el ezelőtt.
-Okoskerék csere 5000km-el ezelőtt
-Komplett kormánymű cseréje Axiálokkal, gömbfejekkel kb 4hónappal ezelőtt. (Az előzőben megadta magát a nyomatékszenzor.)
-Olajcsere periódus szigorúan 10ezrenként, szűrőkkel.
-Az előző olajcsere alkalmával a váltóolaj cseréje is megtörtént
-Cam follower cseréje kb. 10ezer km el ezelőtt
-Gyújtógyertyák cseréje kb 10ezer km el ezelőtt.
-Dióhéjazva Barcsik úrnál volt 2018 ban, pár tízezer km. El ezelőtt.
Amennyiben ez igaz is, akkor szerintem a problémásabb alkatrészek nemrég cserélve lettek, de javítsatok ki, ha tévedek.
A másik autóról nem tudni ennyi mindent. Az egy 2006 Audi A4 2.0 TFSI quattro S line. Ennek a motorkódját sajnos nem tudom, a neten úgy olvastam, hogy ezek közül lehet valamelyik: BGB, BPG, BWE, BWT. Itt egy kereskedés hirdeti a gépjárművet 192.200 km-rel. Ez az autó is kultúrált állapotban van, de itt nem tudni olyan pontosan, hogy mi mikor volt rajta cserélve, de van hozzá vezetett szervízkönyv.
Az autó kis mértékben városon belül lenne használva, nagyobb mértékben pedig pályán/hosszabb utakon.
Mit gondoltok, melyik autó megbízhatóbb, illetve melyiket ajánlanátok nekem?
Köszönöm szépen a hasznos választ!
Le is tekerek egy Budapest-Bécs távot, hogy majd jobban bírjam autópályán a tempót a Csepel bringámmal.
Nem ezeket a motorokat kell kerülni? Német benzines TFSI. Csak sírást hallottam róluk.
Egyébként meg írod, hogy autópálya és hosszabb távok. Skoda Octavia 1.6-os dízelmotorral. Az volt nekünk előző autónk. Kiváló volt. A motorjával soha nem volt gond. Elképesztően jó volt pályán. Kényelmes, csendes volt. És 4,6-ot evett pályán. Ami szerintem a mai árak mellett eléggé fontos tényező.
Úgyhogy igen, harmadik lehetőségnek Skoda Octaviát ajánlom, 1.6-os dízellel. Nem fogod megbánni.
Ha rendesen lett megcsinálva a vezérlés és nem bánod ha el kell vinni diózni akkor jó.
Kis távokat annyira nem szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!