Lehet abból gondom,ha eladtam úgy a rossz autómat, hogy nem írtunk adásvételit, és a törzskönyvet,forgalmit odaadtam?(Az autó ára ki lett fizetve)
"A kérdés az, hogy nélkülem ő ki tudja e vonatni, vagy sem."
Nem tudja. Sőt, ha a kivonatás alatt véglegeset értünk, akkor bontási igazolás nélkül Te sem tudod.
De azt megteheti, hogy szétszedi és örökre a neveden marad.
És ha nem vonatod ki a forgalomból fél évenként ismételve, akkor a kötelezőt is fizetned kell.
Ír egy meghatalmazást amiben te megbízod hogy a nevedben intézze el. Nem szabadna, de ha te ebbe beleegyezel, nem szólsz róla akkor sosem fog kiderülni.
Ha nem a fényképet küldöd el a személyidről csak az adatokat, akkor ugyanaz mintha te töltöttél volna egy adás-vételit, onnan is lemásolhatná az adatokat ha valamilyen módon vissza akar élni vele.
Én inkább amiatt aggódnék hogy vajon mi történt az autóval 1 hét alatt, értem én hogy nem olcsó megcsináltatni de ha mégis megcsinálták és akár csak a tesztkörön történt valami akkor azt nem mosod le magadról, nincs ami bizonyítsa az ártatlanságodat.
"És ha nem vonatod ki a forgalomból fél évenként ismételve"
Ez ideiglenes kivonás a forgalomból. Ezt lehet, ha nincs bontási.
" kérdés az, hogy nélkülem ő ki tudja e vonatni, vagy sem"
A kocsi jogilag a tiéd. Hogyan tudná nélküled kivonatni?
"Akkor bontóban való leadás nélkül, hogy lehet kivonatni a forgalomból?"
Törvényesen sehogy.
Éppen azért kérik az igazolást, hogy az emberek ne a kert végében szedjék szét az autót. Csak olyan bontókban, ahol minden anyagot a környezetvédelemnek megfelelően kezelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!