Mennyivel szoktál menni 50-es szakaszon, ha nincs torlódás, szabad az út, csak tőled függ mennyivel mész, és jól belátható?
Minden sebességhatárnál óra szerint picit felette, azaz határon. De ha nagyon nincs senki az úton, akkor gyakran mélyen alatta, hacsak nem időre megyek. Mondjuk országúton 60-70 körül. Persze, ha látom a tükörben, hogy jönnek, akkor felgyorsítok idejekorán (ne olyan érzés legyen, hogy nem derogál nekem, hogy gyorsabb), vagy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy biztonságosan előzhessen.
Városban, sűrű forgalomban, ha nem jelentős a többiek sebességtúllépése, akkor azért ahhoz igazodom.
Egyébként tévedésben vagy (és sokan), mert a nagy rátartás csak a csekkes megoldásnál van. Ha helyben megállítanak, már 54-és is helyszínbírságot szabhatnak ki.
Gps szerint 60-al. Ötödikben erőlködés nélkül megy így alacsony fogyasztással. Kb 1400-as fordulaton.
1.4 dízel
"Egyébként tévedésben vagy (és sokan), mert a nagy rátartás csak a csekkes megoldásnál van. Ha helyben megállítanak, már 54-és is helyszínbírságot szabhatnak ki."
Ez igaz információ, de haszontalan. Nem az számít, hogy mennyinél szabhatnak ki birságot, hanem az, hogy mennyinél szabnak ki birságot.
Én időtlen idők óta nem láttam olyat, hogy lett volna egy hátrább álló megállító rendőr. És még ha lézeressel jó messziről bemérnek és megállítanak, akkor is 100%, hogy nem 54-re van állítva a fényképező automatájuk.
Szóval nem vagyunk tévedésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!