B kategóriás jogosítványt szeretnék elkezdeni, ez a suli nagyon megtetszett, hogy csak női oktatók vannak itt, nekem ez így sokkal jobb lenne nőként. Viszont nincs ismerősöm, aki itt csinálta a jogosítványt. Valakinek van tapasztalata ezzel az iskolával, esetleg ismerős által? Pl. oktatók milyenek, jól magyaráznak-e, türelmesek-e, mennyire hamar lehet sikeres KRESZ után a vezetés gyakorlását elkezdeni, esetleg hónapok múlva adnak időpontot, mekkora a bukási arány ennél az iskolánál. Illetve még az érdekelne, hogy itt átlagosan mennyi idő megszerezni a jogosítványt.
Ismerkedős üzenetet nem kérek!
2022. márc. 29. 16:58
1/7 anonim válasza:
"nekem ez így sokkal jobb lenne nőként"
Mert miért? Hidd el, hogy a női oktatók is tudnak ugyanolyan undok parasztok lenni. Vagy nőként csak nőtől fogadsz el kritikát/segítséget, férfitől nem? Vagy miért "lenne sokkal jobb"?
2022. márc. 29. 17:08
2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ők is tudnak. De nekem nem mindegy, hogy egy férfi vagy egy női oktató lesz türelmetlen, esetleg kiabálós velem, mert az előbbinél azért sokkal nagyobb a hangja, sokkal jobban zavarna. Ha te nem nő vagy, akkor ezt nem értheted, nem tudom másképp elmagyarázni. Ezért akarnék inkább női oktatóval tanulni. De lehetne inkább a kérdésre válaszolni?
2022. márc. 29. 17:17
3/7 anonim válasza:
Nem azért nem értem, mert nem vagyok nő, hanem azért, mert ez így általánosítva nem igaz. Nem minden férfi nagy hangú és nem minden nő finom/halk hangú. Ez a meglátás erősen téves. Az én oktatóm is egy olyan férfi volt, aki akkor sem tudott volna hangos lenni, ha akart volna. Relatív vékony magas hangja volt, szóval ha felemeli a hangját, akkor az sokkal inkább komikus, mintsem zavaró. Ellenben volt olyan női tanárom (pontosabban az igazgatóm) középiskolában, akinek a kiáltásától a hideg végigfutott a hátamon.
2022. márc. 29. 17:21
4/7 A kérdező kommentje:
Ott kérdezek, ahol akarok, másrészt ez is egy fórum, ami arra való, hogy választ kapjunk a kérdéseinkre. Nem kötelező válaszolni, főleg nem offolni. Természetesen jelentve.
2022. márc. 29. 22:34
5/7 A kérdező kommentje:
Az előző komment egy közben törölt válasznak lett írva.
2022. márc. 30. 19:18
6/7 anonim válasza:
1,3: Nyilván nemtől függetlenül van mindenféle tapasztalata mindenkinek mindenkivel, de nagyobb többségben egy nő kevésbé ijed meg egy másik nőtől, még ha esetleg ordibál és bunkó is, mint egy férfitől, ugyanilyen kiadásban, akinek erősebb-mélyebb hangja van, erősebb fizikai kiállással, ami nagyobb stresszt okozhat így a vezetés tanulása során. (Amúgy meg, lehet középiskolás gyerekként féltél az igazgatónőtől, de most már felnőttként feltehetőleg le sem sz_rnád - de neked ott az is plusz frusztráció volt, hogy azért az igazgatótól sokan szoktak félni a sulikban, aki az iskola elsőszámú embere.) A kérdező aggodalma egyébként nem alaptalan, sajnos sok horrorsztori van ordibálós-aggresszív férfi oktatókról, és a kérdező nyilván ezt akarja elkerülni. Félősebbek ezt kevésbé tudják kezelni, el akarják kerülni az ilyen helyzeteket, ennyi, nem kell mögégondolni semmi többet. Nyilván ez egy ilyen alapon működő business, ha van külön ilyen autós iskola.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!