Honnan lehet Silverline felnihez letölteni a műbizonylatot? (Tüv) az egyik szett felnim ilyen, a másik Dezent, ahhoz meg is találtam online pdf- be.
Tudom, semmi közöm hozzá -ha nem akarsz ne válaszolj- csak kíváncsiságból kérdezem:
Milyen körülmények között lehet szükség, egy kereskedelmi forgalomban vásárolható felni műbizonylatára?
#3: Be akarja íratni a forgalmiba a gyáritól eltérő felnit valószínűleg
#3vagyok.
Ha megfelelő a felni, akkor nem kell semmit sem beíratni.
(méretazonosság esetében, a kutyát nem érdekli, hogy lemez vagy alu, vagy titán felni van az autón)
Amennyiben túl van a határértéken -akár kisebb akár nagyobb- abban az esetben viszont bármilyen műbizonylatát is a beszerezhetsz, semmit sem fog érni.
Mondom a saját példámat.
Vettem egy autót a gyári lemezfelnikkel, majd vásároltam egy garnitura Dezent alu-garniturát.
A megszokott módon, a téli gumik mentek a lemezre, a nyáriak az alura.
Miután méretazonosak, így sem a vizsgákon sem a közúti ellenőrzéseknél nem volt semmi probléma. Soha senki nem kért semmiféle igazolást, TÜV bizonylatot, semmit.
#5: Attól még, hogy nem foglalkoznak vele, még szabálytalan. Az ősrégi Köhém rendeletet lehet nyálazni. Elméletben csak és kizárólag az a konkrét felni sorozat szabályos, amivel kijött a kocsi a gyárból (még az sem játszik, ami másik motorral szerelt verziónál elérhető csak). Nyilván rendőr nem foglalkozik vele alapesetben, ha nem extrém a méret. De volt már rá példa, hogy valaki gyári felniért kuncsorgott, mert nem ment át másik (azonos méretűvel) az NKH-nál műszakin.
Egyébként szerintem is túlzás ezt papírozni, de lehet. Csak alsó hangon egy 100k körül lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!