Milyen autót engedhetek meg magamnak?
200 ezret keresek nettóban, milyen autot engedhetnek meg magamnak amivel nem terhelem le magam anyagilag,meddig mehetek!
Autó példákat kérnek, es hogy ti milyet vennétek,vagy hogy milyenetek van hasonló fizetés mellett.
Nem a fizetés számít, hanem az, hogy ebből mennyit kell megélhetésre költened és mennyi a szabad pénz.
Kell valami önrész is, anélkül manapság nem adnak el hitelre autót.
Fedezned kell a törlesztőrészletet és a fix kiadásokat. Fizetned kell a javításokat, amik nagyon függnek attól, hogy milyen állapotú autót vettél, mennyire ismered fel a hibákat időben, mit tudsz magad megjavítani és mennyire vagy járatos az autójavíttatás buktatóiban.
Szóval ennyi információból ezt senki nem tudhatja rajtad kívül. Bár úgy tűnik, hogy Te sem tudod.
Az jó hogy 200ezer de abból mennyit költesz el,mennyi marad hó végére?
Illetve mennyi tartalékod van?Mert ha nincs sok akkor inkább ne is vegyél autót vagy csak egy nagyon olcsót,ennyi bevétel elég gyorsan el tud menni ha van valami az autóval
Olyan autót aminek alacsony a fenttartási költsége.
Lehet venni 1 millió alatt 15 éves üzemanyag temető Audit vagy BMW-t ami anno luxus kategóriának számított a maga 10+ milliós árával. Manapság meg "fillérekért" szabadulna ezektől a kocsiktól mindenki, aki nem akarja az egész fizetését beletankolni, vagy a fél életét otthagyni a szerelőnél mikor a kötelező kopóalkatrészeket cserélteti benne.
Szóval neked max. valami kisköbcentis egyszerű konstrukciójú autó jöhet szóba.
Én egy új Astrát vettem 2019 vége felé, 140.000 forintos fizetéssel, természetesen lízingre. Azért dolgoztam ott hogy megvehessem az autót nagy kedvezménnyel.
Megvettem, majd váltottam ennek a többszöröséért és kifizettem a lízinget.
Most, ~2 évvel később nyertem is az autón nem keveset. Pedig mennyien mondták hogy a lízing hülyeség, meg hogy kihozod a felét éri.
Ezt az autót 140-ből most is fenn tudnám tartani, mert az éves szervizen kívül (kb. 40) nem költök rá. Meg "garanciális" 5 évig, még az izzót is cserélik ha kiég.
Igazából ha nem (egykori) prémiumot és nem valami hírhedt betegágyat vesz az ember, 200-ból sok minden fenntartható.
Egyszerű középkategóriás 1.4-1.6-os szívóbenzint néznék. Én a keretből kihozható legfiatalabbat venném, mert egy újnak sem drágább a fenntartása.
"200 ezret keresek nettóban" - te tudod,de azt pedig én, hogy az igazi netto jövedelmed az, amit havi rendszerességgel félre tudsz és akarsz tenni.
Erről egy szót sem írtál.
Van egy ökölszám,miszerint 6 havi bérednél drágább autót ne vegyél.
A több infót a Totalcar autós népítélet átböngészése adhat.
Leginkabb semmilyet!
300as fizuval vettem kocsit akkor 250e ert gtk elvitte majd 1.3m ert amire 5ev alatt szepen elment a penz.
Sokan csak vetelar es benzint szamolnak. Hiba
Gumiztatason at az allando javitas altalaban arrol szol h fizetsz 150-200at vagy kukazoe a 1,5millas utod. Pl olajfolyas hengermu ujitas 150e
Vagy viz so elrepedt 60e
Vagy kormanybol az olaj elfolyt 150k oke 13eves astrat h t vettem de egyik se olyan h usse ko nem javitom meg
Plusz a benzin evente 3-700e stb
Addig tudsz felretenni mig nincs kocsi es a parod se jatsza h vigyel eeeeel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!