Egyedül vezetni kevés gyakorlattal? Hogyan?
Sziasztok!
Az érdekelne,hogy azok a lányok(én is lány vagyok) akik egyedül kénytelenek relatíve friss jogsival vagy nagyon kevés tapasztalattal vezetni hogy jutnak túla kezdeti félelmeken?
Én sajnos eléggé sarokba vagyok szorítva mert nem merek egyedül vezetni. Annó az oktatóm is mondta hogy jól vezetek illetve nagyritkán mikor mentem akkor is mondta xy ha épp ült mellettem,hogy nincs gond. A parkolástól rettegek, soha nem húztam meg senki kocsiját,nem is akarom.
Igazából az miatt menni se merek :( Szoktak mások segíteni de annyira gáz,hogy több éve van jogsim és nem tudok túllendülni a bizonytalanságomon. Nektek hogy sikerült? Illetve nem szokott titeket a szerelő átvágni vagy megpróbálni átvágni? Én úgy vettem észre ha egyedül viszem ak ocsit van amelyik hülyének néz míg ha egy sráccal akkor másképp állnak a dologhoz egyből :/ Köszi a válaszokat.
Ezt jól elhúztad. Friss jogsisként az lenne a terv, hogy indulás előtt google maps utcakép nézetben megnézném a kritikus pontokat, kereszteződéseket, stb.
A parkolást gyakoroljad. Fogsz pár 2 literes flakont, megtöltöd vízzel vagy homokkal, beledugsz 1 méteres pálcákat és ezekkel felállítasz gyakorló pályát parkoláshoz. Persze keressél előtte erre megfelelő helyet.
A parkolástól nem kell félni. Ki kell szálni, akkor látod merre mennyi a hely még. Nem bűn többször korrigálni sem, idővel és sok gyakorlással lehet csak belerázódni, mert más valamit elméletben tudni és más alkalmazni a gyakorlatban.
Az a lényeg, hogy ne menj neki semminek/senkinek, a többi nem számít.
1. NŐ vagyok, nem "lány".
2. Úgy általában nem féltem. Persze, volt (néha most is van), ha olyan helyre mentem, ami mondjuk nagyon zsúfolt vagy teljesen ismeretlen volt, akkor kicsit ideges voltam, de ez természetes. Attól még mentem, és megvolt a visszaigazolás, hogy "fog az menni".
3. Rendes szervizesem van, nem ver át és nem lekezelő, csak azért, mert nő vagyok. Ha ezt érzékelném, keresnék mást. Eszemben sem lenne a szervízbe férfikísérőt vinni. Nő vagyok, nem gyerek.
"nem tudok túllendülni a bizonytalanságomon. Nektek hogy sikerült?"
Nem tudok a saját példámból kiindulni, de azt gondolom: az a lényeg, hogy érezd hogy jogod van résztvenni a közlekedésben. Sokan vannak, akik Nálad jobban vezetnek (vagy azt hiszik), szeretnének haladni és a másikat csak akadálynak tekintik. De ez nem a Forma1, ahol a lekörözött autóknak félre kell állni. Megszerezted a jogosítványt, jogod van a közúton normál (vagy egy kicsit kisebb) sebességgel gyakorlatot szerezni.
Ami a magabiztosságot illeti: minden helyzetre ki kell alakítanod egy rutint, ami automatikussá válik.
Pl. közelítesz egy kereszteződéshez
- jobbra nézel. Van elsőbbségadás tábla? Nincs.
- a jobbról jövő utcában látom az elsőbbségadás tábla hátulját? Nem.
- jön jobbról valaki? Nem.
- jön egy őrült balról? Ha nem, akkor mehetek.
Ilyen rutinokat kell kialakítani. A parkolásra nézzél a neten videókat, hogy melyik mozzanatnál merre kell figyelni, mikor kell átmenni a következő fázisra, stb.
Én is izgultam, de mivel rögtön minden nap vezetnem kellett az egyik céges autót, így kénytelen voltam menni és megszokni.
Gondolj arra, hogy nem vagy egyedül. Sok mindenki átment ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!