A lassú menetre gondolok. Ami ugye szlalombol es korozesekbol all minden iranyba. Most ultem motoron eletemben masodszor. Az oktatom azt mondta hogy kuplung nelkul is meg lehet fordulni kis ivben. Utananeztem, sokan a hatso feket ajanljak mert stabilizalja a motort. Kiprobaltam, de valamit szerintem nem jol csinalok. Ha csak nagyon lassan gurulok kuplung nelkul, ugye lefullad. De ha kicsit nagyobb gazt adok es kozben a hatso feket nyomom, akkor is fulladozik ugyhogy muszaj kuplungolni. Tudnatok tanacsot adni? Gyengebben nyomjam a feket, vagy mi lehet a gond, illetve Ti hogy csinaljatok?
2022. márc. 26. 08:38
1/10 A kérdező kommentje:
Ja meg annyival kiegeszitneem hogy a motor suzuki gs, es elkepesztoen rangat. En nem tudom hogy velem van-e a hiba, de kb keptelen vagyok normalisan vegigmenni a palyan vele azonos gazadassal. 1mm-t se mozditok a gazkaron es rangat ossze-vissza. Ekkor ha megint gazt adok ujra ez. Ha visszaveszem ujra ez, hiszen megszunik a gazadas. Mindegyik motor ilyen?
2022. márc. 26. 08:43
2/10 anonim válasza:
Stabil gáz, és a fékkel játszol. Ezt gyakorold!
És tanulj meg fordulni.
A szlalomot lehetne fék nélkül is csak gázzal fordítani a motort, de az már haladó szint. Egyelőre nem az a feladat.
A kuplungot felejtsd el. Nincs rá szükség ehhez.
2022. márc. 26. 10:44
3/10 anonim válasza:
A kuplungot ki kell nyomni, hogy ne fulladjon le. De egyébként az oktató feladata lenne ezeket elmondani, ő hol volt?
2022. márc. 26. 10:46
4/10 anonim válasza:
A karika nem megy, ismerős. Az oktató válasza ugyanez, engedjek el mindent: kupplungot, elsőféket, gázt és alapjáraton csináljam a karikát. Hát persze hogy rángat, hogyne rángatna kupplung nélkül, jófej, a Yamaha 600 Fazer is rángat ugyanúgy. Lehet hogy ugyanannál az oktatónál tanulunk:)? Végigkérdeztem a többieket akiknek profin megy, mindenki kupplungot csúsztat. Nekem az első alkalom végére nagyrészt így sikerült: icipici gáz, kupplung csúsztat, hátsófékkel picit megfog, és fenékkel kiülni az ellentétes oldalra. Tehát ha balra karika akkor jobbra. De egyszerüen a "gyakorlás" lesz a kulcsszó sztem, sok sikert neked is!
2022. márc. 27. 22:24
5/10 anonim válasza:
#4 Ezt ne! Ilyet nem tanítanak sehol, hogy testtel helyezkedj és még balesetveszélyes is. Az autósiskolában utcai sofőröket képeznek, ez nem versenyképzés, hogy helyezkedéssel irányítsuk a motort.
2022. márc. 27. 22:36
6/10 anonim válasza:
Azért elég ciki, hogy egy motoros iskolában az alapokat nem mondják el...
Szóval ülsz a motoron. A lábaddal fogod a motort. Ez adja a stabilitást.
A kormányba nem kapaszkodsz az iranyitasra szolgál.
Kezdjetek úgy gyakorolni, hogy sima szlalomban szabil gáz, és minden bedontesnél hátsó fékkel viszed be, aztán iranyvaltaskor fék fel.
A kormányt elég 3 ujjal fogni.
És nem 600-as fazeren kell megtanulni motorozni! Aki ilyen motort tesz egy kezdő alá, az minimum hülye.
2022. márc. 28. 06:46
7/10 anonim válasza:
Ez most a második iskola ahol vagyok (A1 után az A) és ciki nem ciki, ilyeneket valóban nem mondanak el. Nem tudom kérdező neked hogy volt, mi kaptunk egy papírcetlit a feladatsorokkal, aztán átmentük kocsival a motorokért, elhoztuk reggeli forgalomban (nem vicc), és let's go. Gyakorolj. Ha bármi kérdésed van, szólsz. Ok, akkor a fenékkel oldalra csúszást felejtsd el. A lényeg hogy valahogy döntsd a motort. Itt nehézség, hogy a félelmedet valahogy le kell győzni, mert az elején az ember nyilván nem meri döntögetni a motort. Én kijöttem a pályáról és oldalt kb fél óráig csak a karikákat gyakoroltam.
2022. márc. 28. 10:02
8/10 anonim válasza:
amúgy ez elég jónak tünik, és elmondja a testsúlyáthelyezést is, még a legóbábut is eltolja hogy érthetö legyen:
Szerintem a kérdés arra vonatkozik, amikor 14 métert kell 14 másodperc alatt megtenni. Kis emelt gázt kell tartani folyamatosan, fékkel enyhén fogod és a kkuplungal játszol. Ha a motor rángat, csapkod, akkor laza a lánc, meg kell húzni.
Szlalomnál 125 c3 motorral kettes alapjárat és fékkel enyhén fogod. Mindegyik kört, szlalomot meg lehet vele csinálni. Ennél nagyobb motornál ugyanez csak egyesben.
2023. jún. 4. 13:14
10/10 anonim válasza:
Hülyeség az alapjaraton szlalomozas. Ne tanítsunk butasagot.
Azért kell stabil gáz, mert az ad erőt és dinamikát. Ezt fogod fékkel.
Ha kell a gáz mert túl szűken ment bele a fordulóba mit csinál?
Ha van stabil gáz, egyszerűen lelép a fékről.
Ha nincs akkor jön a kapkodás, túl nagy gáz adás, stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!