Elvárásszerűen (eléggé megbízhatóan) önmagától lassító és mindig sávot tartó rendszerrel mely olcsó/olcsóbb autók rendelkeznek? Nem drága Model X-ek, v. Lexus LS-ek, v. Range Roverek. Hanem 2-5 évesen, azaz használtan maximum 5-8 mFt-os autók között.
Mindig sávot tartó autó = ehhez (több cikkben olvastam) sajnos kellenek a felfestések, tehát ahol nincs, ott a mindig szó érvényét veszti.
Ahol ugyanakkor jó, vagy majdnem egész jó a sávok felfestése, ott viszont biztonságosan tartsa végig a sávot, és lassitson ha szükséges megbízhatóan, ha az ember figyelmét esetleg ritkán megzavarnák, vagy nagy fáradság esetén néha, ne adj Isten, mikroalvás következne be.
Vannak ilyen elvárásszerűen/megbízhatóan működő rendszerekkel rendelkező autók, a nem drága, és nem méregdrága autók között is?
Ha igen (remélem igen), lehet ezen nem túl drága autókról olvasni teszteket, v. fórumos hozzászólásokat, esetleg valahol nézni videókat, hogy ebben a kérdéses két rendszerben mely modellekre lehet egészen jól számítani?
Platós pick-up-ok (esetleg még furgonok) is számítanak, nem csak a szedánok - már ha vannak a kisteherautók között ilyen rendszerekkel szerelt modellek.
Felejtsd el, még gyerekcipőben jár a dolog fejlesztésben is.
Új autókban 5-10 év minimum.
Én úgy tudom több Volkswagen és Skoda modellben is van már ilyen, de azok nem biztos hogy 8 millió alatt vannak, főleg most, ahogy elszálltak a használtautó árak.
Esetleg egy kis kompromisszumra ha képes vagy, akkor a sávtartást mellőzheted, és adaptív tempomat már sokkal több modellben van.
Nekünk a 2017-es Golfban is van, és nagyon nagyon jól működik. Automata váltónál teljesen képes megállni, illetve dugóban araszolni. Manuális váltónál csak bizonyos sebességig lassít le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!