Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első gépjármű vásárlása előtt...

Első gépjármű vásárlása előtt állok. Mennyire számít gyakorinak ez az eset?

Figyelt kérdés

37 évesen első autóm vásárlása előtt állok ( friss jogsi).

Pár hete kezdtem el nézegetni a használt kocsikat.

Ki is néztem egy kereskedőnél egy számomra minden tekintetben megfelelő példányt, de olyan problémával szembesültem, amire nem számítottam.

A kereskedő a telefonban közölte, hogy nincs a kocsin forgalmi vizsga, és legalább 3 hét, amíg megvan minden hivatalos papírja (persze foglalónak rakjak le 200.000 ft-ot). Az interneten egyébként forgalomban lévő, magyar okmányokkal volt feltüntetve.

Mondanom sem kell, egyből elment a kedvem az egésztől.

Teljesen rizikós lefoglalózni egy műszaki vizsgával nem rendelkező kocsit.

Elkezdtem böngészni más kereskedő hirdetéseit, és ott is találkoztam erre utaló leírással.

Járt már valaki hasonlóan?

Van olyan, aki ennek ellenére megvásárolta a kocsit?

2022. márc. 24. 20:21
1 2
 11/17 krwkco ***** válasza:
Vajon mennyire mérvadó azoknak a hozzászólása, akik még azzal sincsenek tisztában, hogy a foglaló és az előleg nem ugyanaz?
2022. márc. 27. 16:29
 12/17 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Bocsánat,helyesbítek: FOGLALÓT!

Lényeg,hogy én nem foglalkoznék ilyennel és amit írtam,csak tanácsoltam.

11-es: most már így gondolom teljes a boldogságod.

2022. márc. 27. 16:50
 13/17 krwkco ***** válasza:

"11-es: most már így gondolom teljes a boldogságod."

Az én boldogságom nem függ attól, hogy hány alacsony szintű hozzászólás van a gyakorin. Nem is Neked írtam a kommentemet, hanem azoknak, akik a kommentedet olvassák.

"És mi van akkor ha találnak vizsgán valami rejtett hibát,vagy akármi közbe jöhet."

Ezt megírtam a 4-es hozzászólásban:

"Gondolom, a szerződésbe bele van írva, hogy a kereskedő feladata a kocsi 3 héten belüli levizsgáztatása és átadása. Ha ez a kereskedőnek nem sikerül, akkor Neked a foglaló duplája jár vissza. (A saját 200 ezred és még 200 ezer)."

Ezért nem csak egy lényegtelen szóhasználati kérdés az, hogy foglalót vagy előleget kért a kereskedő.

2022. márc. 27. 16:57
 14/17 anonim ***** válasza:

10-12 vagyok.

Lényeg,hogy túl macerásnak tartom az ilyen adásvételeket,még foglaló esetén is.Ha bármi gond van,indul(hat) a vita,az apróbetűs rész,ügyvéd,idegeskedés,utána járkálás,macera,stb.

Nem biztos,hogy így történne,de az emberek az egyszerű,gyors,zökkenőmentes megoldást szeretik.

Maradjunk annyiban,hogy ez az én meglátásom,és próbáltam jelezni.

Kedves 11-13: értem,amit Te írtál,további kellemes napot!Üdv.!

2022. márc. 27. 17:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha nincs rajta forgalmi akkor hogyan probalod ki az utakon az autot hogy hogyan megy? Vagy hogyan viszed el szerelohoz vasarlas elott hogy nezze at neked?

En nem vennem meg. Nezz olyan autot amit maganszemely hirdet es rendbenvannak a papirjai

2022. márc. 27. 21:43
 16/17 anonim ***** válasza:

15: "Ha nincs rajta forgalmi akkor hogyan probalod ki az utakon az autot hogy hogyan megy?"

Nálad a pont!!!

#3 és #8 vagyok.

Én is írtam, hogy próbaút nélkül meg se vettem volna.

Pontosítok: körberöhögöm azt az eladót, aki azt várja, hogy enélkül elkötelezem magam (mondjuk foglalót rakok le).

És mivel az általam meglátogatott kereskedésekben is teljesen természetes volt, hogy próbaútra vihetem az autót, ez a vacakolás a műszakival csak a nagyon alja kereskedők (nepperek) műfaja lehet.

2022. márc. 27. 22:13
 17/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hasznos hozzàszòlàsokat!
2022. márc. 28. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!