Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Amikor meglett a jogosítványod...

Amikor meglett a jogosítványod,hol és kivel vezettél?

Figyelt kérdés

Bővebben:

Kivel vezettél?

Merre vezettél?

Egyedül vezettél?

Nekem ma lett meg a vizsga,viszont egyedül nem mernék még a közeljövőben vezetni.Ha egy tapasztalt sofőr ül mellettem,úgy igen.

Tapasztalatok?

(1 éve vezetek kb és majdnem 60órám van?

2022. márc. 24. 17:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül vezettem, egy kb 15ezer lakosú városban, és annak a környékén.

Fokozatosan mentem távolabbi helyekre, aztán be Debrecenbe (ott tanultam vezetni)

Egy rutinos vezető akkor lehet segítség, ha türelme is van hozzád, sok rossz példát is lehetne mesélni.

Nem a budapesti csúcsforgalomba kell azonnal bemenni, és nem is 100-as tempóval közlekedni, amíg nincs némi gyakorlatod.

Ínkább legyél lassú, mint meggondolatlan, de törekedj arra, hogy ne tartsd fel a forgalmat (értsd úgy, ha bem vagy biztos, akkor ne indulj)

2022. márc. 24. 17:52
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Apámmal. Kb háromszor mentünk Gödöllő és Hatvan között egy nagy kört mindig más falvakon keresztül, meg kétszer voltunk Pesten céltalanol benzint égetni gyakorlásképp. Utána már csak egyedül vezettem.
2022. márc. 24. 17:53
 3/19 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok. A "nagy kört" úgy értem hogy Gödöllőről például Hollókőre vagy Szolnara, onnan Hatvanba majd vissza. Szóval tényleg nagy.
2022. márc. 24. 17:56
 4/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én is Debrecenben vizsgáztam.

2022. márc. 24. 18:08
 5/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy Debrecenben élsz, vagy a megye másik településén, de pl Debrecenben is lehet viszonylag nyugodt körülmények között gyakorolni.

A hétköznapok zsúfoltságához képest a szombat, vasárnap sokkal kisebb a forgalom.

Az országúti vezetésnél a sebességet kell megszokni, ha a gyakorlásokon arra nem volt lehetőség.

Mi is összesen kétszer hagytuk el Debrecent, mondta az oktatóm, hogy a városban lehet igazán tanulni, a sebességet majd megtanulom, ha meglesz a jogosítványom, arra fölöslegesen ne költsem a pénzemet.

2022. márc. 24. 18:20
 6/19 anonim ***** válasza:

Pedig próbálj meg hozzászokni, hogy egyedül kell csinálnod, viszont 2 év alatt ha rendszeresen fogsz vezetni és letelik a kezdő vezető időszakod, akkor össze tudsz szedni annyi tapasztalatot, hogy jól menjen.

Én alapból nagyon jól vezetek, már akkor is jól ment, amikor tanultam, sőt előtte is vezettem. Nem magamat magasztalom, egyszerűen mindig elismertek, habár tanulóként is sokat küzdöttem az oktatóval...

Csóró, ostoba, barom családból származom, így a jogosítvány megszerzését követően keveset vezettem, mivel apám úgy érezte, hogy nekem az ő saját szabályai szerint kell közlekednem. Folyamatosan belepofázott a vezetésbe, ment a fölényeskedés, hogy a kocsi az ő tulajdona stb stb. Elegem lett az egészből, úgyhogy sokáig felültem a buszra, amíg nem lett saját kocsim. Azóta sem ültem vele egy kocsiban, mert megfogadtam, hogy soha többet. Ez már hosszú éves történet.

Kezdetben a lakóhely környékén vezettem, mivel többre nem volt igényem. Később messzebbre mentem, egyre jobb lett, ráadásul szeretek utazni. Éves szintem 30-35 ezer kilométert vezetek. Vezetni szeretek, de a forgalmat egyre jobban utálom...

2022. márc. 24. 18:20
 7/19 anonim ***** válasza:
72%
Amikor meglett, akkor az oktatóval meg hátul egy vizsgabiztossal vezettem.
2022. márc. 24. 18:22
 8/19 anonim ***** válasza:

Én friss jogsival alapból céges kocsin kezdtem.

Először el sem mertem hozni, direkt bent voltam estig, és este, kis forgalomnál (gondoltam én) hoztam el.

Emlékszem az első utamra, nagyon tartottam tőle, menet közbenvettem észre, hogy végig be volt nyomva a távolsági városban, meg lekanyarodtam rossz felé, és úgy kanyarodtam, hogy felmentem a padkára. Hozzá kell tenni, sötét volt és előtte 2 hónapig nem vezettem.

Arra is emlékszem, hogy megmaradt a vizsgáról, hogy nekem a bal hátra parkolás ami megy, így eleinte csak úgy parkoltam :D

Plusz ismertem egy parkolót ami csendes, mindig van hely és oda álltam be.

Utólag rájöttem, hogy magamat szopattam mert bár kerültem a nagyobb forgalmas utakat, cserébe bementem a jobbkezes, szűk utcákba ahol egymást kell centizgetve kerülgetni :D

2022. márc. 24. 18:38
 9/19 anonim ***** válasza:

Amúgy esténként 1-1 haveromhoz elugrottam, emlékszem úgy elnéztem az utakat mi merre. Illetve este kis forgalomban autókáztam kisebb köröket.

Olyan 2-3 hét után gondoltam egyet és lementem haza vidékre autópályán. Este sötétben, ködben.

Igazából nekem az autópályás vezetések hozták meg a kedvem a vezetéshez. Ott volt érezhetően gyorsabb a kocsi időben illetve ott sokkal kevesebb dologra kell figyelni, jobban tudtam figyelni magára a kocsira és az érzésre, hogy vezetek.

2022. márc. 24. 18:47
 10/19 anonim ***** válasza:

#8#

Gondolom az éjszakai vezetésből is volt némi gyakorlat hiány, azért is sikerül padkára vezetni az autót.

Ezen szokott vita lenni, de én azt szoktam javasolni, hogy a totál kezdő, a gyakorláshoz ne csak a forgalmar, a látási viszonyokat is mérlegelje.

Az esőben vezetés is megkíván némi plusz figyelmet, nagyon rosszul láthatóak pl az útburkolati jelek, a külső tükrök vizesek, torzítanak, stb.

Az éjszakai vezetés még rosszabb, nincsenek mindenhol jól kivilágított utak az autó előtt van egy világos fénysáv, de mellette is jó lenne tudni mi lehet - tanulható, de kezdőként biztonságot ad az is, ha jól látható a környezet.

2022. márc. 24. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!