Ártalmas az autónak, ha hosszabb lejtőkön üresbe kivéve alapjáraton gurulok vele?
#7.
Mennyi is pontosan a fékfolyadék forrpontja? ;)
Nem ártalmas, csak többet fogyaszt mint motorfékkel.
Valami nagyobb köbcentis dízeled van? Azok fogják vissza a motort annyira, hogy lassul a lejtőn még ötödikben is.
Én is így szoktam. (Jöhet is érte a lepontozás!) Van autópályán egy hosszú egyenes több km-es lejtő, a végén egy 110-es korlátozással. Ki szoktam dobni üresbe és végiggurulok rajta. Fékezni nem kell, mert nem hegyi út és nem 40 tonnás nyergesvontatót hajtok, hanem személyautót. Így a lejtő végére pont 110-re lassul a kocsi. Váltó vissza 6.-ba és megyek tovább. Sebességben gurulva nyomni kell neki a gázt, mert motorfékkel jobban lelassulna.
Nekem így kényelmes, megszokott, nem azért csinálom így, mert annyira spórolni szeretnék. 500 km-es út után, miután 28-30 liter így is úgy is belemegy majd a tankba, 1-2 ml-t pont lekakilok.
De akár lehet életveszélyes is.
Mert ha leáll a motor valami hiba miatt akkor megszűnik a fékrásegités és lehet a szervó is.
Míg sebességbe ugyan ez a hiba csak annyi hogy elgyengül a motor de még szépen lelehet húzódni vele.
#17.
-ha valamiért leáll a motor... velem az elmult 20 évben nem történt ilyen
(pedig volt pár használt autó)
-ha üresben gurulsz és leáll, még marad elegendő vákum a rendszerben hogy lefékezz.
-ha fokozatban vagy leáll, akkor blokkolóra fogja a hajtott kerekeket, ami sokkal rosszabb mint ha csak gurulsz.
Fokozatban akkor fogja blokkolóra a kereket ha konkrétan besül a motor..
Csak simán ha leállítod miért fogná blokkolóra? ezt meséld már el részletesen :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!