Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit ajánlanátok első crossmoto...

Mit ajánlanátok első crossmotornak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Már régi álmom, hogy elkezdjek crossmotorozni, és mit tudnátok ajánlani így első cross motornak. Még sosem motoroztam, ezért így bizonytalan vagyok motorválasztás terén, és nyárig így megpróbálok tájékozódni, hogy egy kicsit jobban értsek a motorokhoz, mint amennyire most értek. Gondolom életkortól is függ ez, ezért leírom hogy 17 éves lány vagyok. Nagyon ismerősöm sincs, aki motorozik(vagy csak nem tudok róla) ezért így csak az internethez tudok segítségül fordulni. És hány köbcentis legyen?

Válaszokat előre is köszönöm.

2022. márc. 18. 23:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%

450 SX-F 2022

[link]

2022. márc. 19. 02:42
 2/11 anonim ***** válasza:
A nulla rutinod van, akkor először is egy 50eset. Ja és az sem mind1 hogy csak terepen akarsz járni vagy néha ki nézel az utcára is..
2022. márc. 19. 05:31
 3/11 anonim ***** válasza:

Akkor fussunk neki újra!

Hol fogsz motorozni? Van valamilyen pálya a közelben? Vagy van saját terület ahol gyakorolhatsz? 🤔

Erdőn mezőn sajnos nem szabad csak úgy krosszozni...

Ki fog tanítani?

Ha komolyan gondolod a sportot, ez mindenképp fontos lesz.

Mivel elég későn kezded, javaslom a 125ccm kategóriában nezelodj.

2022. márc. 19. 08:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Utcára úgy tudom kell rendszám és jogosítvány is hozzá(bár ebben nem vagyok biztos, szóljatok ha rosszul tudom) ha úgy adódik akkor nyáron elmennék egy motoros iskolába ahol meg tudnának jobban tanítani, de ez még egyenlőre nem biztos, mert innen messze van és még gyakorlatom is lesz a nyáron szóval igy nem nagyon jönne össze a felutazás. De barátnőmnek van egy-két ismerőse akik crossoznak és tapasztaltak benne, szóval ha megbeszéli velük akkor szerintem meg tudnának így az alapokra tanítani, és tudnának mutatni egy két helyet ahol megengedett a motorozás. Nyilván nem egyből versenyszerűen kezdenék motorozni, hanem fokozatosan szeretnék fejlődni hisz nem jó nagyon elsietni a dolgokat.
2022. márc. 19. 10:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Pontosítanám néhány mondatom. Úgy olvastam hogy jogosítvány csak magánterületen nem kell, ahol megengedi a tulajdonos hogy motorozzunk
2022. márc. 19. 10:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Zárt pályán nem kell jogsi.

Nem fogsz elsietni semmit, nyugi. 😃

Akik komolyan versenyszeruen és eredményesen űzik ezt a sportot azok 3 évesen kezdik többnyire....

2022. márc. 19. 10:32
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a segítséget. Az számít valamit hogy a motor márkája milyen? Pl KTM, Kawasaki vagy Yamaha esetleg KXD(most épp egy KXD-t találtam ami szimpatikus nekem)

És ha használtan veszem, a megtett kilometer mennyire számít?

2022. márc. 19. 22:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Kezdetben a márka kb mindegy.

Ezek üzemórások mind. Nem a kilométer számít, hanem, h hány órát használtad.

Ez az extrém terhelés miatt jobb így, mintha kilométer lenne.

2022. márc. 19. 22:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Olyat vegyél amihez van alkatrész, és megfizethető elérhető számodra
2022. márc. 19. 22:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget.
2022. márc. 20. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!