Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hajtókar csapágyas motornál...

Hajtókar csapágyas motornál nő a fogyasztás?

Figyelt kérdés
2022. márc. 16. 18:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kéne neki. Mitől nőne?
2022. márc. 16. 19:12
 2/11 A kérdező kommentje:
És váltó nyelestengely csapágytól nőhet? 6,5 ről felment 9,5re. Sima szívóbenzines.
2022. márc. 16. 20:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Na szóval. Hajtókarnál csattogna csörögne mint a rosseb, ha elindul.

A nyelestengelynél meg szerintem üresben is észrevennéd, ha ennyire szorulna, de ezek inkább nem szorulni szoktak.

Nekem megszorult fék volt amit észre lehetett venni, de csak 1-2 liter pluszt, de ezeket is 160 meg 245 lovas motoroknál.

Egyébként a teljesítményen nem tűnt fel, csak a fogyasztáson, meg ha felemelem az autót és forgatom a kereket.

Ha ez sem, akkor valami beállításra, tönkrement hőgombára, rossz lambdaszonda miatti dologra gondolnék. (Bár az utóbbit kellene jeleznie a check engine lampának)

2022. márc. 16. 20:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Ez a fura, hogy hibakód nincs. Nyelestengely csapagynak már van hangja, ha kinyomom kuplungot elhallgat.
2022. márc. 16. 21:50
 5/11 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem az sem nyelestengely lesz, hanem vagy a kinyomócsapágy, vagy magábak a váltónak van némi zaja. Nekem 1,6-os focusnál már 150 ezer környékén volt némi hang ilyenkor, 230-cal adtam el gombokért, és a mai napig megy.
2022. márc. 17. 08:57
 6/11 anonim ***** válasza:
45%
Te okos utolso. Hogy lehet kinyomocsapagy ha akkor nincs hangja amikor kinyomja? Ilyenkor mukodesben sincs a kuplung. Ez nyelestengely csapagy lesz a valtoban. Ha nem ertesz hozza akkor ne talalgass.
2022. márc. 17. 13:17
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

6 bármilyen meglepő is, van többféle rendszer. Azért mert láttál egyféle váltót, egyféle hibával, nem biztos, hogy csak az létezik.

Pl. a mostani autómnak a kardántengelye csinál hasonló enyhe zajt, na erre varrj gombot te mindentudó traktorszerelő. :)

Merthogy ugye nem tudjuk, hogy hol a hajtás a kérdező kocsiján.

De hát a tudatlanok mindig biztosak a téziseikben, a többiek csak felsorolni tudják a millió lehetőséget.

Meg azt is megmagyarázhatnád, mennyire kell megsütni egy csapágyat, hogy 3 liter pluszt egyen tőle az autó?

2022. márc. 17. 14:05
 8/11 anonim ***** válasza:
45%
Aha mar forgatja a szavakat mintha azt allitottam volna hogy no a fogyasztas tole. Nem vagyok mindentudo traktorszerelo csak van annyi eszem hogy ha megszuntetem a kuplung kapcsolatat a motorral es pont akkor nem adja a rendellenes hangot, akkor nem gyanakszom a kuplung kinyomocsapagyara. Es ha nem ertek hozza, akkor inkabb nem szolok hozza mert akkor a kerdezot felesleges koltsegekbe hajthatod. Inkabb ird meg amiben biztos vagy hogy nem lehet, nem pedig teveszmekbe kergetni a kerdezot es hibasan talalgatni.
2022. márc. 17. 15:32
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

“ Aha mar forgatja a szavakat mintha azt allitottam volna hogy no a fogyasztas tole. ”

Nem, a kérdés erre irányult, már ez is elárul valamit, hogy nem is tudod mi volt az alap kérdés.

Tovább nincs értelme rugózni rajta. Amit meg írsz, elég érdekes lehet a kuplung kapcsolatot megszakítani.

Mivel a rugós fele a kuplungnak a lendkerékre van csavarozva, csak a tárcsa állhat meg a váltóval együtt.

Még akár igazad is lehetne, mert a kinyomócsapágy tényle akkor szokott visítani amikor rálépnek a kuplungra, illetve nekem volt amikor csúsztatáskor adott ki hangot. viszont a nyelestengely után van még millió dolog, ami zöröghet üresben.

2022. márc. 17. 15:57
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
9. ülj le egyes
2022. márc. 17. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!