Hajtókar csapágyas motornál nő a fogyasztás?
Na szóval. Hajtókarnál csattogna csörögne mint a rosseb, ha elindul.
A nyelestengelynél meg szerintem üresben is észrevennéd, ha ennyire szorulna, de ezek inkább nem szorulni szoktak.
Nekem megszorult fék volt amit észre lehetett venni, de csak 1-2 liter pluszt, de ezeket is 160 meg 245 lovas motoroknál.
Egyébként a teljesítményen nem tűnt fel, csak a fogyasztáson, meg ha felemelem az autót és forgatom a kereket.
Ha ez sem, akkor valami beállításra, tönkrement hőgombára, rossz lambdaszonda miatti dologra gondolnék. (Bár az utóbbit kellene jeleznie a check engine lampának)
6 bármilyen meglepő is, van többféle rendszer. Azért mert láttál egyféle váltót, egyféle hibával, nem biztos, hogy csak az létezik.
Pl. a mostani autómnak a kardántengelye csinál hasonló enyhe zajt, na erre varrj gombot te mindentudó traktorszerelő. :)
Merthogy ugye nem tudjuk, hogy hol a hajtás a kérdező kocsiján.
De hát a tudatlanok mindig biztosak a téziseikben, a többiek csak felsorolni tudják a millió lehetőséget.
Meg azt is megmagyarázhatnád, mennyire kell megsütni egy csapágyat, hogy 3 liter pluszt egyen tőle az autó?
“ Aha mar forgatja a szavakat mintha azt allitottam volna hogy no a fogyasztas tole. ”
Nem, a kérdés erre irányult, már ez is elárul valamit, hogy nem is tudod mi volt az alap kérdés.
Tovább nincs értelme rugózni rajta. Amit meg írsz, elég érdekes lehet a kuplung kapcsolatot megszakítani.
Mivel a rugós fele a kuplungnak a lendkerékre van csavarozva, csak a tárcsa állhat meg a váltóval együtt.
Még akár igazad is lehetne, mert a kinyomócsapágy tényle akkor szokott visítani amikor rálépnek a kuplungra, illetve nekem volt amikor csúsztatáskor adott ki hangot. viszont a nyelestengely után van még millió dolog, ami zöröghet üresben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!