Milyen 3-5 éves autót érdemes venni?
Melyik márka mely modelljei a leginkább megérősek, hogyha a következők a szempontok:
- benzines, legalább 150LE
- minél jobb belső anyagminőség, kényelem
- lehető legtöbb extra (állófűtés, ülésfűtés és -hűtés érdekelne talán legjobban, nem tudom ez mennyire nagy kívánság manapság.)
Keret legyen mondjuk 10 millió, de nem muszáj kimaxolni. Az érdekelne, hogy ár-érték arányban mi nyújtja a legtöbbet számomra. Pl. lehet egy 5 milliós Astra is a nyerő, hogyha ma már az is olyan elfogadható minőségű, hogy reálisan nem ér meg plusz 4 milliót egy BMW vagy Mercedes.
Ti mit javasoltok? Mit választanátok?
Köszönöm!
Ha van esetleg nagyobb lista, amit tudsz linkelni, akkor összeválogatnám, hogy mi érdekel.
De ha ilyen nincs, akkor azt tudnám mondani, hogy olyan érdekel, ami nem parasztvakítás. Pl. 4 zónás klíma - gyakorlatilag lehetetlen fenntartani egy autó légterében 4 különböző hőmérsékletű részt, szóval ez annyira nem érdekelne.
USB-C nem olyan fontos.
Bluetoothról tudjak zenét tenni, illetve középen jó, ha van vezeték nélküli töltőpad, de nem létszükséglet.
Az anyagok legyenek kellemes tapintatúak. Legyen jó beleülni az ülésbe, vegyen körül stabilan, de puhán. A műszerfalnak legyen egy modern hatása, mint pl itt:
Hangulatos ledfények is jó, ha vannak, bár nem borzasztó fontos.
Ezek jutnak eszembe most.
Erre meg kb. azt tudom mondani, hogy majdnem mindegyik gyártó tudja. Még egy Daciába is lehet kérni vezeték nélküli töltőpadot meg bluetoothot tudó multimédiás egységet. Az anyagminőség és az ülés kényelmi szintje pedig leginkább szubjektív.
Én azt mondanám, hogy próbálj ki új autókat szalonokban. 10 millióból már messze-messze bőven lehet konfigurálni értelmes, megfelelően motorizált, jól felszerelt, kompakt méretű autókat, amiknek van értelmes csomagtere és elfér benne 4 ember kényelmesen (feltéve ha nem 130 kilós, 2 méteres apróságok).
Ha tetszik egy modell élőben, akkor pedig utána lehet nézni használtként is.
De most ha muszáj lenne valamit mondanom, akkor Mazda 3. Szép és prémium közeli anyagfelhasználása van. Ha olcsóbb kell, akkor a Renault Megane-t is agyondícsérték a tesztek, bár a jelenlegi generációsban sosem ültem.
Köszi!
A Mazda tetszik, a Renault kevésbé szép szerintem.
Erre gyakorlatilag bármi megfelel, ami teljesítményben megüti a szintet.
Én facelift Scirocco-t vennék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!