SOS! Az műszerfalon felvillant a sárga motor jel, és vibrál az autó?
Láttam, hogy kigyulladt a jelzés, újrafordítottam a kulcsot és továbbra is jelzett a motor jel. Félreálltam, vártam egy kicsit, és újragyújtottam, de lefulladt ha a gázpedált nem nyomtam, illetve rezgett is az autó. Valamennyit haladtam így rezgős állapotában, de egy 20 mp után jobban és jobban rezeg.
Mit tudok tenni, hogy legalább 5 kilométert még el tudjak menni?
1. azt sem tudjuk hogy dízel vagy benzines vagy hogy egyáltalán milyen autó
2. a check engine ezer plusz egy ok miatt lehet
3. úgysem fogod tudni megcsinálni ott az út szélén szerszámok nélkül
Tréler
Ez ilyenkor azt jelenti, hogy a motor fél, és bizonytalan, ezért remeg. Simogatással és nyugtató szavakkal, valamint a támogatásodról biztosításával meg lehet nyugtatni (teljesen be kell hajolni ilyenkor a nyitott motortér fölé, hogy minél jobban lásson) puszit csak akkor adj neki, ha már kicsit kihűlt a blokk.
Utána pikpak rendben lesz :)
Amúgy szerintem is tréler :D
Van egy tuti biztos módszer, amivel meg lehet állapítani, hány kilométert lehet még megtenni az autóval.
Beindítod, lenullázod a kilométerszámlálót, és elindulsz az úticélod felé.
Amikor végleg leáll a motor, megnézed, hány kilométert mutat a számláló. Na pont annyit tudtál még elmenni az autóval!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!