Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vennétek külföldről behozott...

Vennétek külföldről behozott autót?

Figyelt kérdés

A sztori az, hogy ürge meghirdette az autót úgy, hogy nagyobbra váltás miatt adja el és kérdésekre váltig állítja, hogy mindvégig az övé volt, végig szervizelve volt, nincs semmi trükk, viszont az évjárat és a rendszám nem stimmel. 2004-es autó, de T betűvel kezdődő rendszáma van. Emiatt gyanús, hogy külföldről behozott autóról van szó. Konkrétan nem kérdeztem rá erre, de érződik, hogy palira vesz. Szerintem az órája is tekerve lehet, mert mindössze 140 000 km van benne (összehasonlításul, hasonló korú autókban 200-260 000 szokott lenni).

Tegyük fel, hogy az autó jó állapotban van, nem rohad, pöccre indul. Ti megvennétek így, annak ellenére, hogy egyértelműen palira vesz?

2022. márc. 6. 23:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
*nehét=nehéz
2022. márc. 7. 04:02
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha a rendszámot ismered, le lehet kérdezni az autóról néhány adatot, amiben esetleg találsz értékes információt, de azért sokat ne várj (műszaki vizsgán készült fényképek, kilométer óra állások)

Rendszám cserére magyarázat lehet, ha az évek alatt két rendszámot elveszít - egyet lehet pótolni, két rendszám elvesztésénél kötelező a csere.

Gyakorlatban ez ritka, de előfordulhat, kicsi az esélye, hogy ebben az esetben arról lenne szó.

2022. márc. 7. 04:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

engem sosem érdekelt, mit karattyol az eladó

megnéztem én, igen, alá is feküdtem, aztán szerelő is átnézte, műszer diagnosztika minden vacak, elmondta mi van, aztán tettem egy ajánlatot

2022. márc. 7. 07:14
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
#8 Tök jó hogy neked ennyi pénzed van, de az olcsó használt autók nagy részét nem márkakereskedésből veszik. Márpedig autó akkor is kellhet, ha valakinek csak mondjuk 1 milliója van rá. Nem mindenkinek opció a roller.
2022. márc. 7. 08:45
 15/19 anonim ***** válasza:
36%

#5-ös válaszoló vagyok, én írtam, hogy Ausztriából behozott autóm van.

#8-ra és #14-re reagálnék.

Nemcsak a márkakereskedés lehet tisztességes. Én se ott vettem. Mint minden terméknél, itt is van tisztességes kereskedő meg nem tisztességes. Az autókat jól át kell nézni, esetleg ismerőstől érdeklődni, mit hallott arról a kereskedésről, de sokszor az emberismeret is segít. Amúgy meg sokszor a magánszemély hirdető is nepper, csak nem telephelyen árul 50 autót, hanem a házánál egyet. És ők a legnagyobb svindlerek tapasztalatom szerint!

De egyébként márkakereskedések is árulnak 1,5-2 millióért autókat, talán kicsit olcsóbban is. Én is jártam márkakereskedésbe nézegetni, mikor autót akartam venni. Bevallom, 1 milliósra nem emlékszem, de nem is azt az árszínvonalat figyeltem. Persze van, akinek a 1,5 millió is elérhetetlen, ezt nem vitatom.

2022. márc. 7. 09:21
 16/19 anonim ***** válasza:
42%
Felejtsd el. Lassan 20 éves autóban, még, ha valós is a 140 ezer, az sem jó. Autóknak mennie kell. Évi 10-15 ezer normális. Ebben 200 ezernek kéne, hogy legyen.
2022. márc. 7. 10:51
 17/19 anonim ***** válasza:
59%
Soha, csak magyarországit
2022. márc. 7. 13:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha jó állapotban van igen,

általában csak fél füllel szoktam hallgatni az eladót miközben átnézem az autót,sokan szeretnek füllenteni , az adott típusból pár darabot megnézek és a legjobb állapotút viszem

2022. márc. 9. 03:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Van valami fejlemény?

A külföldről behozott, és az itthon forgalomba helyezett autó is könnyen ellenőrízhető adat, szintén a gépjármű lekérdezési platformon a gyártás, forgalomba helyezés, magyarországi forgalomba helyezés éve is fel van tüntetve.

2022. márc. 9. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!