Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vennétek külföldről behozott...

Vennétek külföldről behozott autót?

Figyelt kérdés

A sztori az, hogy ürge meghirdette az autót úgy, hogy nagyobbra váltás miatt adja el és kérdésekre váltig állítja, hogy mindvégig az övé volt, végig szervizelve volt, nincs semmi trükk, viszont az évjárat és a rendszám nem stimmel. 2004-es autó, de T betűvel kezdődő rendszáma van. Emiatt gyanús, hogy külföldről behozott autóról van szó. Konkrétan nem kérdeztem rá erre, de érződik, hogy palira vesz. Szerintem az órája is tekerve lehet, mert mindössze 140 000 km van benne (összehasonlításul, hasonló korú autókban 200-260 000 szokott lenni).

Tegyük fel, hogy az autó jó állapotban van, nem rohad, pöccre indul. Ti megvennétek így, annak ellenére, hogy egyértelműen palira vesz?

2022. márc. 6. 23:50
A kérdező szavazást indított:
Megvenném!
Nem venném meg!
22 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
25%
Hát, mivel viszonylag kevés féle autót gyártanak az országban így, muszáj :D
2022. márc. 6. 23:53
 2/19 anonim ***** válasza:
10%

Eleve nem vennék autót magánembertől. Lehet, hogy egy hivatalos kereskedőnek kicsit többet kell fizetnem, de legalább nem fog eltűnni másnapra, amikor kiderül, hogy 30 dologgal vert át.

Sose feledd: az, ami túl jó ajánlatnak tűnik, az mindig a legdrágább a végére.

2022. márc. 7. 00:31
 3/19 anonim ***** válasza:
57%

#2 Neked sem sok tapasztalatod lehet autóvásárlással, és ilyen átverésekkel. Majd amikor a kereskedő a képedbe röhög és elhajt a vérbe, az ügyvéd meg azt mondja hogy kb 1 millió alatt nem éri meg pereskedni, ha kevesebb a kár akkor nyeld be a veszteséget, akkor majd átértékeled ezt a dolgot.

(több mint 20 éve autós szakmában dolgozom, nem kereskedő vagyok)

2022. márc. 7. 00:55
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Ha 1 valamiben hazudik, akkor én már nem venném meg. Valószínűleg akkor komolyabb dolgokban is hazudik.
2022. márc. 7. 01:09
 5/19 anonim ***** válasza:
97%

Önmagában az, hogy külföldről hozták be az autót, nem riasztana el.

De az igen, hogy a tulaj szerint ő volt az első tulajdonosa, de a rendszáma T-s - vagyis hazudott.

Vagy autószerelővel nagyon alaposan átnézetném, vagy otthagynám. Aki ilyenben hazudik, az ki tudja miben ver át az autó műszaki állapotában.

Nekem is külföldről (Ausztriából) behozott autóm van. Autókereskedésben vettem, természetesen az elején elmondták ezt róla, és mutatták a szervizkönyvet is, ahol ott voltak az osztrák márkaszervizek pecsétjei. Neked pl. mutatott szervizkönyvet? Gondolom nem.

2022. márc. 7. 01:10
 6/19 A kérdező kommentje:
Még nem voltunk el megnézni, csak kíváncsi vagyok a véleményekre. Szerelővel átnézetés az alap nyilván. A T-s rendszámnak nem lehet valami hihető oka? Például ideiglenes kivonták és később elkezdték használni? Vagy ilyenkor a régi rendszámot kapja vissza?
2022. márc. 7. 01:12
 7/19 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, de normális tulaj elmesélte volna mindezt neked.
2022. márc. 7. 01:44
 8/19 anonim ***** válasza:
30%

3

én a hivatalos márkakereskedőkről beszélek, nem kovácsjózsi-alapította mutyi-kereskedőkről. És nem Magyarországon, hanem külföldön. Akinek nincs pénze arra áldozni, hogy egy valóban jó állapotú kocsit vegyen, akkor az inkább vegyen egy rollert.

2022. márc. 7. 01:56
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz rá, illetve nézz utána akár a magyarorszag.hu-s ingyenes rendszám alapú lekérdezőn. Ott látszik, ha ki volt vonva forgalomból, illetve ha magyarországi volt végig, akkor kb. 10 éve rögzítik műszakin a km óra állást, fényképeket is. Ingyen van.
2022. márc. 7. 03:49
 10/19 anonim ***** válasza:
84%
Ha a rendszámot letisztáztad, hogy miért T-s, akkor meg állapotot kell nézni, irod hogy szerelővel is megnézetnéd. Egy 18 éves autóban lehet 140.000 km, akkor is azon már sok dolog elromolhat ami nem km függő pl fékcsövek ha gumi megrepedezhet, ha fém már szétrozsdásodhatott, stb. Ha számodra megfelel az összeg, a szerelőd is rábólint, meg a rendszám is letisztázva, és annyi pénzed van amennyibe kerül+átirás+alap cserél(olaj+szűrők, szijak, vezérlés, vizpumpa stb) +egyéb javitásokra párszázezer Ft akkor gondolkozz erősen. Ha valami már nem stimmel a fentiek közül, inkább hagyd ott. Amúgy meg sokan olyan autót vesznek ami megtetszik, tudjuk jól, hogy az autó sok embernek dédelgetett 'szerelem', pl akik BMW, AUDI stb felsőbb kategóriást vesznek, egy-egy javitásra simán elszórhatják egy kisautó vételárát is. És megteszik, mert a hobbijuk, vágyuk az adott márkájú/típusú autó... Szóval nehéz megszólni bárkit is azért mert beleszeret egy autóba és költ rá. Az is megmagyarázza hogy milyen jó vétel aki 1 millát költ egy diesel generálozására, meg az is aki megveszi az öreg autót, meg az is aki megveszi a pár éves vagy új autót. Van aki az értékvesztésen bukik pár millát fiatal autón pár év alatt, van aki a szerelőknek adja idősebb autónál és van aki kevés költséggel megússza... Nehét látatlanba megválaszolni a kérdésed korrekten...
2022. márc. 7. 04:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!