Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Helyszinen kell biztositast...

Helyszinen kell biztositast kotni vagy eleg ha hazaertem es szamitogeprol megcsinalom?

Figyelt kérdés
Autovasarlas
2022. febr. 25. 12:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10 Hát pont ezt mondom én is. A kérdésben nem szerepel az, hogy a kérdező közlekedni is akar az autóval biztosítás nélkül. Csak annyi, hogy a biztosítás megkötésével megvárhatja-e, amíg hazaér. Persze, megvárhatja. Megvárhatja, amennyiben nem közlekedik az autóval. Például: trélerrel hozza el az autót, vagy egyelőre el sem hozza, csak majd később, miután intézte a papírokat.

Továbbra is ott tartunk, hogy én semmi téveset nem mondtam: a biztosítást nem kell azonnal helyben megkötni az adásvételi megírása és az autó kifizetése után. Sehol nincs ilyen leírva, egyetlen jogszabály sem mond ki ilyet.

2022. febr. 25. 16:51
 12/13 anonim válasza:
Amikor én vettem magánszemélytől, a szerződésre az átvétel dátumához az aznapit írtuk, az adásvételi szerződés hatálybalépésének napjához egy nappal későbbit. Eszerint még érvényes biztosítással vezettem haza, legalábbis így gondoltam, szerencsére nem kellett kipróbálni.
2022. febr. 25. 19:04
 13/13 A kérdező kommentje:
Ott helyben megkotottem :)
2022. febr. 25. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!