Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóriás kreszben szeretné...

B kategóriás kreszben szeretnék segítséget kérni?

Figyelt kérdés

Ha a védett utat követem nekem van elsőbbségem és indexelnem is kell, ha jól emlékszem. Viszont ha nem követem, hanem pl.egyenesen megyek, akkor annak van elsőbbsége, aki a védett utat követi?

Hol szabad menni 90 km/h-val, 110 km/h-val, illetve 130 km/h-val?

90 km/h autópálya?

Picit fel szeretném frissíteni a tudásom, egy-két dolgot elfelejtettem sajnos.

2022. febr. 23. 12:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%
Ne baszd már meg, hogy te így vezetsz!? Én meg csodálkozok hogy mi ez a sok hülye az úton.... Hha ilyen alalvetó dolgokat nem tudsz, minden rossz szándék nélkül írom, ne ülj autóba.
2022. febr. 23. 16:04
 12/15 anonim ***** válasza:
61%
*alapvető
2022. febr. 23. 16:05
 13/15 anonim ***** válasza:
61%
Azért az első adta alá a lovat :D
2022. febr. 23. 16:08
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

"Ha a védett úton mész, ha az kanyarodik is, olyan, mintha egyenesen mennél, nem kell index, de szerintem célszerű kitenni."

xD

2022. febr. 23. 16:09
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed teljes káoszról tanúskodik.

Védett úton főútvonalat értesz?

Azt nevezünk főútvonalnak, aminek kezdetét Főútvonal kezdete táblával jelölnek, és a Főútvonal vége tábláig tart.

Ezen végig elsőbbséged van. Ha ezen haladsz, hova a túróba akarsz te indexelni?

Ha a fűútvonal jobbra/balra kanyarodik táblával találkozol, és azt követed (jobbra/balra kanyarodsz), akkor nem kell irányjelzést alkalmazni, de szabad. Megtévesztő nem lehet.

Ha itt fizikailag egyenesen haladsz tovább, akkor indexelni kell!!! Elhagyod a fűútvonalat.

Nem főútvonal az az út, ahol az egyes kereszteződésekben elsőbbséget szabályozó táblák vannak.

Ha kiegészítő tábla van alatta, ha nincs, a fizikai irányváltoztatás szerint kell indexelned. Tehát nem úgy, mint a fűútvonal esetében.

2022. febr. 23. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!