B kategóriás kreszben szeretnék segítséget kérni?
Ha a védett utat követem nekem van elsőbbségem és indexelnem is kell, ha jól emlékszem. Viszont ha nem követem, hanem pl.egyenesen megyek, akkor annak van elsőbbsége, aki a védett utat követi?
Hol szabad menni 90 km/h-val, 110 km/h-val, illetve 130 km/h-val?
90 km/h autópálya?
Picit fel szeretném frissíteni a tudásom, egy-két dolgot elfelejtettem sajnos.
Ha a védett úton mész, ha az kanyarodik is, olyan, mintha egyenesen mennél, nem kell index, de szerintem célszerű kitenni.
90 a lakott területen kívül van, 110 autóút -> ezt tábla jelzi is, 130 autópálya, ezek azért annyira nem nehezek, vannak sokkal nehezebb helyzetek is...
Védett út nem egyenlő azzal az úttal,ahol helyileg vagy...
Tudod tágulazútahőtől...
Irányt változtat, aki: "terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér..."
Azaz nem változtat irányt az, aki a kanyarodó főútvonalon továbbhajt. Az indexeléseddel egyértelműen előidézhetsz balesetet,ha esetleg azt hiszik,hogy elhagyod a föútvonalat...
"védett útnál én is szoktam indexelni"
van jogsid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!