Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóriás kreszben szeretné...

B kategóriás kreszben szeretnék segítséget kérni?

Figyelt kérdés

Ha a védett utat követem nekem van elsőbbségem és indexelnem is kell, ha jól emlékszem. Viszont ha nem követem, hanem pl.egyenesen megyek, akkor annak van elsőbbsége, aki a védett utat követi?

Hol szabad menni 90 km/h-val, 110 km/h-val, illetve 130 km/h-val?

90 km/h autópálya?

Picit fel szeretném frissíteni a tudásom, egy-két dolgot elfelejtettem sajnos.

2022. febr. 23. 12:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%

Ha a védett úton mész, ha az kanyarodik is, olyan, mintha egyenesen mennél, nem kell index, de szerintem célszerű kitenni.

90 a lakott területen kívül van, 110 autóút -> ezt tábla jelzi is, 130 autópálya, ezek azért annyira nem nehezek, vannak sokkal nehezebb helyzetek is...

2022. febr. 23. 13:05
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
Védett út elhagyásakor kell csak indexelni...Ilyenkor is a kresz szerint alakul az elsőbbség,szitutól függően.Szerintem használd a Google-t.Egyértelműen kamu a kérdés.
2022. febr. 23. 13:23
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, itt helyben, védett útnál én is szoktam indexelni, ha kanyarodik, mert biztos ami biztos. :)
2022. febr. 23. 13:24
 4/15 anonim ***** válasza:
43%

Védett út nem egyenlő azzal az úttal,ahol helyileg vagy...

Tudod tágulazútahőtől...

2022. febr. 23. 13:26
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ebből is lehet baleset.3-asban butaságokat beszélsz...Védett út elhagyásakor kell indexelni.Ha nem így teszel,akkor mások félreérthetik,és ebből is baleset lehet.,ha kimennek eléd...
2022. febr. 23. 13:39
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Irányt változtat, aki: "terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér..."

Azaz nem változtat irányt az, aki a kanyarodó főútvonalon továbbhajt. Az indexeléseddel egyértelműen előidézhetsz balesetet,ha esetleg azt hiszik,hogy elhagyod a föútvonalat...

2022. febr. 23. 13:46
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ebben az esetben itthon felhagyok az idexeléssel, ha a védett úton vagyok.
2022. febr. 23. 13:55
 8/15 anonim ***** válasza:
61%
Ott használd az indexet,ahol kell.Nem játék az.
2022. febr. 23. 13:56
 9/15 A kérdező kommentje:
*Természetesen, nem csak itthon, hanem bárhol máshol, ha ilyenbe belefutok.
2022. febr. 23. 13:56
 10/15 anonim ***** válasza:

"védett útnál én is szoktam indexelni"

van jogsid?

2022. febr. 23. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!