Mi lehet az oka annak, ha a használtautómat nem akarja megvenni senki sem? Többi lent.
Láttam a napokban egy alvázképet is tartalmazó hírdetést, meg is lepődtem, mert nem szoktak ilyet.
De igazából nem látni belőle semmit, azonkívül hogy alvázkezelve van.
A lényeg sokkal inkább az lenne, hogy milyen állapotúak a bekötési pontok, hátsó híd, bölcső stb.
A főkép (első kép) viszont ne az alváz legyen, hanem maga az autó kívülről.
Amit még nem szoktam érteni, hogy alíg néhány esetben fényképezik a motorteret, ami szintén fontos lenne.
Én tavaly vettem autót, 70km-t utaztam hozzá hogy megnézzem. Ha nem lett volna a motortérről fotó, biztos nem mentem volna el.
Szóval a hírdetéseknek általában is egy problémája, hogy nem a lényegi részeket fényképezik. Arról nem is beszélve hogy amikor a HD képek közé rosszminőségű homályos képeket raknak.
Nyilván előbb-utóbb így is elkel, mert akad olyan helybeli aki megnézi és elviszi, de a rossz fotók biztosan csökkentik a kissé távolabbról érkező, adott típust kereső érdeklődők számát.
Hidd el kérdező, sokan vannak úgy, hogy hosszú ideig keresnek használtautót. Nekem is közel fél évbe került, mire megtaláltam a megfelelőt, mivel direkt egy adott típust kerestem, amelyről tudom hogy híresen megbízható.
Ennek fő oka az amit fentebb is írtam, hogy a fotók nem megfelelők sok esetben. Nagymértékben hátráltatja a vásárlást, ha a képek nem indokolják a megtekintést, talán különösen igaz ez most a járvány időszakában. Persze kinek mi a szempont, mert van aki úgy választ autót hogy beül a család és mennyire kényelmes... Holott ennél sokkal fontosabb kérdés a műszaki állapot, és én úgy voltam vele ha homályos a hírdetett autó fotója, vagy nincs fotózva az amit keresek, akkor ott biztosan nem stimmel valami, azért nincs fotó sem.
Ezek után erősen megfontolandó, ha már az ember nagynehezzen hozzájutott a megfelelő kocsihoz (mint ahogy magad is) , vajon érdemes -e eladni. Mert az ilyen tulaj tudja hogy mennyire megbízható és jó az autó, de ezt a gondolatmenetet lehetetlen átültetni a vásárló fejébe, hacsak az konkrétan nem az adott típust keresi. Érdemes inkább megtartani ilyenkor a gépkocsit, és pluszba venni másodikat, majd akkor eladni, ha a második kocsi már bevált, és lesz olyan vevő aki kimondottan az eladandó típust keresi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!