Aki a belső sávban halad, mi oknál fogva nem tér vissza a külsőbe ha ott látható távon belül nincs senki?
Most lehet, furcsa lesz, de en pl csak egyszer vezettem autopalyan, fel eves jogsival es veletlenul hajtottam fel ra. Utana persze fizettem buntetedt. Azt se tudtam, mi van, be voltam tojva, es csak mentem az elottem levo utan. Lehet mondani, hogy jajj hogy van az ilyennek jogsija, de egy kisvaros autos iskolaja nem fog elvinni gyakorolni ide, es az elmelet bemagolasa nagyon nem ugyanaz, mint a gyakorlat. Szoval meg modt sem igazan tufom, higy mi van, nem is merek felhajtani ra, inkabb megyek hosszabb uton.
Szoval lehet, hogy csak siman össze vannak zavarodva, es nem tudjak vagy ertik ők sem, hogy most mit kellene csinalni.
A következő okok lehetnek:
+ a többségtől jóval gyorsabban megy mondjuk 160 felett és úgy van vele hogy emiatt össze-vissza kellene sávolt váltania ezért nem érdekli.
+ csak egyszerűen nem érdekli.
+ mivel keveset vezet, autópályán meg alapból nem, amihez jön hogy városban nem kell jobbra tartani így ezt kombinálja ilyenkor.
+ rossz a külső sáv burkolata.
Általában az utóbbival takaróznak de a valóságban az első három közül valamelyik.
Szerintem a kreszt nem azért írják meg betartatják hogy alkalmazza akit érdekel.
A rossz külső sáv azért nagyon elenyésző.
- lusta: ha kimenne a külsőbe, akkor előbb-utóbb utolér egy lassabb járművet, és akkor sávot kéne váltania, tükörbe néznie, esetleg lassítania/gyorsítania is kéne. Ez mind nagyon fárasztó és nem lehet közben a telefont nyomogatni.
- beszari, kezdő vezető: akik nem mernek sávot váltani
- önkéntes rendőr: ő óra szerint 130-cal megy, nem mehet senki gyorsabban nála.
A kreszben nagyon sok elavult dolog van - habár a jobbra tartás pont nem az - ezért át kellene már dolgozni az egészet.
Igen a rossz külső sáv valóban elenyésző. Jelenleg az M3-ason a legrosszabb Hatvan után Pest felé. Egyébként országszerte elviselhető állapotban van.
Tisztázni kéne, hogy autópályáról, lakot területen kívüli egyéb útról, vagy lakott területen belüli főútról beszélünk -e.
Az első két esetben teljesen jogos amit mondasz.
En nem is ertem a dolgot, ugyhogy egy osdzefoglalo magyarazatot kerem irjon valaki. A belso sav akkor az a bal oldali sav, ugye? A jobb oldali a kulso, es vannak lehajtok. Csak egyszer vezettem autopalyan, tok felelmetes volt. Tudom, kresz, meg igy-ugy, de nem szoktam hozza, es konnyu anbak, aki egyaltalan erti, mi tortenik.
Es legyszi ne gorombaskodjatok, hogy minek van az ilyenbek jogsija... azert hogy el tudjam vinni a gyereket oviba varoson belul meg tankolni meg bevasarolni, meg ket faluval arrebb anyamhoz elmenni. Es amig a jogsiszerzeshez a vizsga anbyibol all, hogy parkoljon be az ember ket auto koze meg forduljon meg y-ban, addig ne kerjuk mar szamon a masikon, aki autopalya kozeleben se jart, hogy miert nem tudja ezt. Most kerdezem, mert erdekel. En valoszinuleg a lassan meno auto lenbek. Akkor hol haladjak, hogy ne legyen ideges a tobbi?
9-nek javaslom ezt a rövid oktatófilmet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!