Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől függ hogy mekkora...

Mitől függ hogy mekkora motort vezethetek B jogosítvánnyal? Köbcentitől, vagy Kilowatt-tól?

Figyelt kérdés
Lehetőleg nem linkeket kérek:)

2022. febr. 18. 11:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
50cm3, maximum 40km/h-val. Teljesítmény megkötés nincsen.
2022. febr. 18. 11:42
 2/14 anonim ***** válasza:
1-es jól írta, linkelgetni meg mit kéne?
2022. febr. 18. 12:02
 3/14 A kérdező kommentje:
1-esnek köszönöm! 2-es! Nem kéne semmit, épp ezt írtam! Sokan ahelyett hogy leírnák amit tudnak, különféle oldalak linkjét küldözgetik. Ahol hosszú lenne a válasz, ott megértem, de sokszor akkor is linkeket küldenek amikor pár szóban is le lehetne írni a választ.
2022. febr. 18. 12:09
 4/14 A kérdező kommentje:
A kedvenc válaszaim olyanok mint a 2-esé:) Vagy nem tudják értelmezni a kérdést, vagy értékelhető választ nem írva inkább maga a kérdésbe kötnek bele, vagy mindkettő:)))
2022. febr. 18. 12:19
 5/14 anonim ***** válasza:
62%
Nekem meg az olyan kérdezők a kedvenceim, akik egyrészt már rendelkeznek jogsival, tehát kutya kötelességük lenne tudni a választ a kérdésükre, másrészt a google segítségével pillanatok alatt megtalálhatnák a HELYES választ a kérdésükre, harmadrészt boldogan megköszönik a kulturált ámde helytelen választ, végül beszólnak annak, aki mindezt felhánytorgatja. :)
2022. febr. 18. 15:30
 6/14 anonim ***** válasza:
#5 1-es vagyok, kérlek fogalmazd már meg, hogy mégis miben tévedtem?
2022. febr. 18. 15:53
 7/14 anonim ***** válasza:

Biztosan ezt akarod?

Lássuk tételesen.

Először is a kérdés úgy szól, mitől függ hogy mit vezethet. Tehát látszólag nem arra kíváncsi a kérdező, mit vezethet, hanem hogy mitől függ, mit vezethet - erre pedig a helyes válasz a vonatkozó jogszabály lenne. Márpedig nem szeretné, hogy belinkeljük, szóval... Tessék szépen bemásolni a teljes szöveget.

Másodszor ugye azt kérdezi, milyen motort vezethet, márpedig B kategóriával semmilyet. Motorkerékpárhoz legalább A1 kell, B-vel legfeljebb segédmotoros kerékpár vezethető.

De tekintsünk el az ilyen szemantikai kérdésektől, és tételezzük fel, hogy a kérdező nem arra kíváncsi amit kérdez, hanem amire gondol.

Erre te válaszolsz egy fix lökettérfogattal, ami önmagában helytelen, hiszen nem csak 50cm3-es járművet vezethet, hanem annál kisebbet is, sőt, olyan elektromos hajtású járművet is, aminek egyáltalán nincs lökettérfogata. Ez utóbbiak esetében a leadott teljesítmény tekintetében van a korlátozás meghatározva.

Kimaradt még a felsorolásodból a tervezési sebesség - hivatalosan csak akkor smkp az smkp, ha a tervezési sebessége nem nagyobb 45 km/h-nál. Sokan elfelejtik. (Hivatalosan L1e, L2e, L6e kategóriák.)

Ezek után közlöd, hogy legfeljebb 40 km/h-val. Kérdezte bárki? Nem. Ennyi erővel felsorolhatnál még egy csomó mindent, például hogy milyen védőfelszerelést kell viselnie, vagy hogy a kresztáblák mit jelentenek. Irreleváns.

Szóval igazából a válaszod helyes, ha kizárólag a robbanómotoros járművekre vonatkoztatjuk, azonban B kategóriával nem csak azok vezethetőek, így a válaszod hiányos. Amivel nekem nem is lenne semmi bajom, inkább a kérdező lekezelő mentalitása az, ami miatt kinyílik az ember zsebében a bicska.

2022. febr. 18. 16:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Az emberek nagytöbbsége az 1-eshez hasonlóan értené mire vagyok kiváncsi. Neki ismét köszönöm! Az ő két mondatos válasza számomra tökéletesen elegendő. Ő megértette hogy linkeket, bemásolt szövegeket nem kérek. A túlokoskodó mindent (is) tudó 7-est meg nem értem hogy mit keres itt, ha még a kérdésekbe is képes belekötni. Egy egész számomra haszontalan regényt írt csak hogy okoskodjon:( Inkább görgetett volna tovább szegényke ahelyett hogy ennyire felhúzza magát.
2022. febr. 18. 19:17
 9/14 anonim ***** válasza:

Nézd, én alapból nem kötöttem bele semmibe és senkibe - kivéve téged, mert paréj módon belekötöttél a ketteskébe.

Sőt, bár talán meglepő, de én is értettem elsőre, mire gondoltál, mikor az egészen mást jelentő kérdésedet kiírtad.

Hogy számodra hasznos-e a regény, azt leszarom, hiszen nem neked írtam, hanem az egyes-ötös válaszolónak, MERT KIFEJEZETTEN ÉS EGYÉRTELMŰEN KÉRTE.

2022. febr. 18. 19:22
 10/14 A kérdező kommentje:
Ja, azt hittem hogy te a 2-es vagy, de nem, csak a védelmező. Nem én kötöttem bele először, hanem ő a kérdésembe. Leírtam hogy linket nem kérek, erre megkérdi hogy “linkelgetni meg mit kéne”. Ha meg ennyire othon vagy a témában, tudhatnád hogy 2020-ra Európa több országában bevezették hogy B jogsival 125-ös robogót is lehet vezetni. Tehát az addigi szabályt felülírták. Volt róla szó hogy itt is bevezetik, ezért tettem fel a kérdést, hátha valaki tájékozottabb. Igen, a google-on biztos meglehet találni, de sokakhoz hasonlóan szeretem ide kiírni a kérdésemet, ha már létrehozták ezt az oldalt.
2022. febr. 18. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!