Mitől függ hogy mekkora motort vezethetek B jogosítvánnyal? Köbcentitől, vagy Kilowatt-tól?
Biztosan ezt akarod?
Lássuk tételesen.
Először is a kérdés úgy szól, mitől függ hogy mit vezethet. Tehát látszólag nem arra kíváncsi a kérdező, mit vezethet, hanem hogy mitől függ, mit vezethet - erre pedig a helyes válasz a vonatkozó jogszabály lenne. Márpedig nem szeretné, hogy belinkeljük, szóval... Tessék szépen bemásolni a teljes szöveget.
Másodszor ugye azt kérdezi, milyen motort vezethet, márpedig B kategóriával semmilyet. Motorkerékpárhoz legalább A1 kell, B-vel legfeljebb segédmotoros kerékpár vezethető.
De tekintsünk el az ilyen szemantikai kérdésektől, és tételezzük fel, hogy a kérdező nem arra kíváncsi amit kérdez, hanem amire gondol.
Erre te válaszolsz egy fix lökettérfogattal, ami önmagában helytelen, hiszen nem csak 50cm3-es járművet vezethet, hanem annál kisebbet is, sőt, olyan elektromos hajtású járművet is, aminek egyáltalán nincs lökettérfogata. Ez utóbbiak esetében a leadott teljesítmény tekintetében van a korlátozás meghatározva.
Kimaradt még a felsorolásodból a tervezési sebesség - hivatalosan csak akkor smkp az smkp, ha a tervezési sebessége nem nagyobb 45 km/h-nál. Sokan elfelejtik. (Hivatalosan L1e, L2e, L6e kategóriák.)
Ezek után közlöd, hogy legfeljebb 40 km/h-val. Kérdezte bárki? Nem. Ennyi erővel felsorolhatnál még egy csomó mindent, például hogy milyen védőfelszerelést kell viselnie, vagy hogy a kresztáblák mit jelentenek. Irreleváns.
Szóval igazából a válaszod helyes, ha kizárólag a robbanómotoros járművekre vonatkoztatjuk, azonban B kategóriával nem csak azok vezethetőek, így a válaszod hiányos. Amivel nekem nem is lenne semmi bajom, inkább a kérdező lekezelő mentalitása az, ami miatt kinyílik az ember zsebében a bicska.
Nézd, én alapból nem kötöttem bele semmibe és senkibe - kivéve téged, mert paréj módon belekötöttél a ketteskébe.
Sőt, bár talán meglepő, de én is értettem elsőre, mire gondoltál, mikor az egészen mást jelentő kérdésedet kiírtad.
Hogy számodra hasznos-e a regény, azt leszarom, hiszen nem neked írtam, hanem az egyes-ötös válaszolónak, MERT KIFEJEZETTEN ÉS EGYÉRTELMŰEN KÉRTE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!