A barátnőm kb 40 km-et ment behúzott kézifékkel, 80km/h átlagsebességgel. Mit kell kicseréltetnem?
Elsősorban a barátnődet.
Aztán a fékbetéteket/dobokat/tárcsákat, súlyos esetben a kerékcsapágyakat is (bár ez némely típusnál együtt jár a féktárcsa cseréjével, mert beépített).
" nem tűnne fel a műszeregységen villogó piros ikon és közben a bimmbammozás?"
Nem tudom, MILYEN autód van, de nekem nem VILLOG és nem BIMBAMOZIK még véletlen sem.
A kézifék jelzésnél világít a piros szöveg, de egyéb nem történik. Igaz, nem is veterán, nem is tini az autóm, hanem aránylag fiatal.
"Nem tudom, MILYEN autód van..."
Jelenleg egy 2018-as K Astrám van. Ez is jelzi piros ikonnal, ha be van húzva a kézifék. Elindulni viszont nem lehet behúzott kézivel, mert automatikusan old (elektromos). Ez előtt egy H Astrám volt. Idén lenne 17 éves. Tehát szintén "nem veterán, de nem is tini". A műszeregységen piros ikon jelzi ha egy reccenésnyit is be van húzva a kézifék. 20 km/h felett pedig hangjelzést is ad. De nekem úgy rémlik, hogy még a Zsigulin is világít egy piros pilács, ha be van húzva a kézifék. Érdekes autó lehet, amelyiknél semmi visszajelzés nics...
Barátnődet a feleségemre.
Ha működik a fék kézifék akkor semmit.
Elvinném ellenőrzésre.
"nem füstölt a hátsó dob nem volt büdös"
Lehet, hogy nem kabrió volt és nem hátramenetben tette meg a 40 kilométert.
Amikor megállt és kiszállt, akkor nyilván érezte a szagot, de akkor már késő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!