Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tegnap másodjára sem sikerült...

Cintianka98 kérdése:

Tegnap másodjára sem sikerült a forgalmi vizsga, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nagyon el vagyok keseredve, teljesen ki borultam. Tegnap volt a második forgalmi vizsgám, alapból nagyon izgulós vagyok sajnos, nem tudom leküzdeni. Sajnos alapjáraton kevés az önbizalmam, mindig is kevés volt. Az első alkalomra is az ment rá. Tegnap direkt úgy mentem oda, hogy megcsinálom, most sikerülni fog. Minden jól ment, ki mentem városon kívül, mindent patentül csináltam, egyik faluba sikeresen megcsináltam a megfordulást is. Utána városba parkolás is sikerült. Nem szeretnék részletezni, mert túl hosszú lenne elmesélni mi történt (esetleg akit érdekel, privátba szívesen beszélgetnék róla). Amikor megtörténtek a bajok, és mondták menjek vissza a kiinduló pontra, mert megbuktam, teljesen szét estem. Pedig újra ahogy az elsőnél, tegnap is még a vizsgabiztos is megdicsért, hogy mennyire ügyes vagyok, felkészült, és egyébként nagyon jól vezetek, csak túlságosan rá stresszelek, látszik nincs önbizalmam. Oktatóm is mondta, hogy pont nekem nem kéne megbukni, mert amilyen jó érzékem van hozzá és amennyit tudok, ez mennyire elkeserítő, hogy nem tudom megcsinálni. Mindig ki cseszek magammal, hülyeséget csinálok. Nem tudom hogyan küzdjem le ezt a nagy vizsga stresszt. Mit csináljak legközelebb, hogy sikeres legyen. Pedig tényleg az órákon semmi probléma nincs, ott mindent hibátlanul csinálok, de amikor eljön a vizsga, teljesen be parázok és össze zavarodok. Tegnap nagyon sokat sírtam. Tudom, hogy simán képes vagyok rá, mégsem tudom azt a szintet hoznom a vizsgán. Pedig a vizsgabiztos nagyon rendes volt, mert ő is látta rajtam mennyi minden megvan bennem, és el is nézett 1-2 dolgot, de még utána is elrontottam. Nagyon el vagyok keseredve. 2 ilyen negatív élmény után már rettegve fogok oda menni. Mi van ha harmadjára sem sikerül, és valamit megint elrontok. Szívesen beszélgetnék erről, és várom a segítő válaszokat! Köszönöm!
2022. febr. 16. 09:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Hali legalább pont elmondhattad volna miért buktál mert többet tudnánk segíteni. Amúgy ne stresszelj miatta van olyan ismerősöm akit még Bp-re is felküldted vizsgálatra mert több 5x megbukott. Utána is megbukott még vagy 3x azt 9x-jére csak meglett neki az a fránya forgalmi. Azóta szó szó már vezetni is tud XD

De sose ezen stresszelj. Persze fáj az embernek, izgul, sok mindenre kell figyelni egyszerre de egy kicsit légy magabiztos válts időben gyakran nézd a visszapillantó tükröket úgy hogy elfordítod a fejed is hozzá illetve figyeld az útba eső dolgokat is. Pl ha biciklis van és záróvonal akkor nem kezdesz neki előzni muszáj leszel kullogni mögötte ameddig nem érsz egy olyan helyhez ahol megelőzheted. Vagy a vizsgabiztost megkérdezed hogy a forgalom felnem tartásának okábol megszeretnéd előzni a biciklist de ehhez sajnos rá kell hajtanod a záróvonallra ami alapesetben szabálytalan de indokolt esetben elfogadható (pl nyíl egyenes az út 2km-en keresztül és záróvonal van fel festve mögötted meg a nagy kocsi sor).

2022. febr. 16. 09:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Ja meg ami fontos még (mert ezeket nekem az oktatóm mondta anno) hogyha pl jobbra vagy rá kanyarodsz az útra és ott a gyalogos és azt mutatja hogy menj nyugodtan. Te pedig elindulsz ő pedig le lép az úttestre miközbe te már egy kicsit tovább haladtál akkor megbuktál mert hivatalosan elkell engedned a gyalogost és miután áthaladt az úttesten utána indulhatsz el.

A valóságban meg persze nem számit hogyha azt mutatja hogy menj, elindulsz és ezzel egyidejűleg ő is elindul mert úgy is gyorsabban elmész a kocsival mire ő kb oda ér.

De a forgalmin ilyen apróságok is játszanak sajna

2022. febr. 16. 10:00
 3/4 anonim ***** válasza:
A legtöbb biztos a biztonságot veszélyeztető lépéseknél buktat. Ha kanyarodásnál nem nézel hátra, bukó. De egyébként.. hogy lehet az, hogy bukás esetén nem cseréotetek helyet? Utána már nem vezethetsz.
2022. febr. 16. 10:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem annó vizsgán 2 hibapomtom volt. Az is számít ha túl hamar vagy túl későn rakod ki az indexet azt is figyelembe veszik milyen sebességgel közelítesz meg egy zebrát vagy egy kereszteződést szóval mindenre is figyelnek.
2022. febr. 16. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!