Olajcserekor hova érdemes önteni az olajat?
Eddig úgy tudtam hogy az olajbetöltő nyíláson kell betölteni az újat, viszont egy szervizes sorozatban láttam, hogy a szerelő egy kb fél liter - liter olajat bele önt az olajszűrő házba még a szűrő behelyezése előtt. Ezt azzal magyarázta, hogy így egyből az olajpumpához folyik az olaj és indíttáskor azonnal van kenése a motornak, nincs az az 1-2 másodpercnyi szárazon futás mint alap esetben.
Ez mennyire igaz?
Abszolút igaz, ha kedveled a kocsit csinálhatod így is.
Ha állítva megy fel a szűrő akkor teleöntheted. Ha cartridge szűrő van benne, ahol csak betétet cserélsz ott nehezen tudod megoldani, mert amit betöltesz le is folyik a motorba.
Az a "szárazon futás" nem igaz, mert az alkatrészek olajosak maradnak akkor is, ha leereszted a fáradt olajat.
Olajcsere után, ha a motor beindul, akkor pedig 1-2 másodperc elég az olajnyomás felépüléséhez, és szükséges akkor is, ha mindenfélét varázsolsz.
És lássuk be, olajcsere periódusonként egyszer kibír a motor 1-2 másodpercet.
A régi autóimnál én is így szoktam, kicsi olajat töltök a szűrőbe is.
Hogy mennyi értelme van, arról mint látod, megoszlanak a vélemények - én személy szerint úgy vagyok vele, hogy semmi extra erőfeszítésbe nem kerül így csinálni, és kárt nem okozhatok vele, csak minimális jót.
Nincs szárazon futás, azt csak az autókereskedő állítja a sorozatában. Az a két-három másodperc nem okoz kárt semmiben, felesleges úgy cserélni, mint a TikTokon mutatja egy szaki. Betenné, ha iyen bonyolult rákészülés kellene. Több millió ember egyszerűen ott tölti be az olajat, ahol kell. A gépkönyv nem ír ilyen bíbelődésről.
Az olajcserék zöméről nem is merek írni..több tízezer ember az árokparton, erdőszélen hip-hop leereszt, betölt, szűrőt nem is cserél.
A sivatagi országokban meg csak rátöltenek.(a nép gyermekei)
Én csak az áítva lévő olajszűrőbe szoktam tölteni, de az is szinte felesleges.
Utálni fogtok, de indítottam már be motort leengedett olajjal, kb 2-t fordult és le állítottam. Azóta is működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!