Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcserekor hova érdemes...

Olajcserekor hova érdemes önteni az olajat?

Figyelt kérdés

Eddig úgy tudtam hogy az olajbetöltő nyíláson kell betölteni az újat, viszont egy szervizes sorozatban láttam, hogy a szerelő egy kb fél liter - liter olajat bele önt az olajszűrő házba még a szűrő behelyezése előtt. Ezt azzal magyarázta, hogy így egyből az olajpumpához folyik az olaj és indíttáskor azonnal van kenése a motornak, nincs az az 1-2 másodpercnyi szárazon futás mint alap esetben.

Ez mennyire igaz?

2022. febr. 14. 07:51
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
minden szerelőa fentről beönti oszt jól van
2022. febr. 14. 08:07
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Abszolút igaz, ha kedveled a kocsit csinálhatod így is.

Ha állítva megy fel a szűrő akkor teleöntheted. Ha cartridge szűrő van benne, ahol csak betétet cserélsz ott nehezen tudod megoldani, mert amit betöltesz le is folyik a motorba.

2022. febr. 14. 08:15
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Az a "szárazon futás" nem igaz, mert az alkatrészek olajosak maradnak akkor is, ha leereszted a fáradt olajat.

Olajcsere után, ha a motor beindul, akkor pedig 1-2 másodperc elég az olajnyomás felépüléséhez, és szükséges akkor is, ha mindenfélét varázsolsz.

És lássuk be, olajcsere periódusonként egyszer kibír a motor 1-2 másodpercet.

2022. febr. 14. 08:29
 4/8 anonim ***** válasza:
56%
Valóban van értelme, ha olyan a szűrő, hogy nem folyik ki belőle felszereléskor.
2022. febr. 14. 08:41
 5/8 anonim ***** válasza:
57%

A régi autóimnál én is így szoktam, kicsi olajat töltök a szűrőbe is.

Hogy mennyi értelme van, arról mint látod, megoszlanak a vélemények - én személy szerint úgy vagyok vele, hogy semmi extra erőfeszítésbe nem kerül így csinálni, és kárt nem okozhatok vele, csak minimális jót.

2022. febr. 14. 09:38
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Az olajszűrő feltöltős módszer már egy kicsit eltúlzott óvatosság. Én a sajátomnak megadok mindent, nem sajnálom sem az időt, sem a pénzt, sem az energiát, de ilyet azért nem csinálok, mert gyakorlati haszna tulajdonképpen nulla. Persze kevesebb a szárazfutás, de az a 2mp, ami kell a szivattyúnak, azalatt semmilyen kár nem fog történni. Még "sok kicsi sokra megy" elvvel sem lesz bármi mérhető/észrevehető baja a motor élettartama alatt.
2022. febr. 14. 09:47
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Nincs szárazon futás, azt csak az autókereskedő állítja a sorozatában. Az a két-három másodperc nem okoz kárt semmiben, felesleges úgy cserélni, mint a TikTokon mutatja egy szaki. Betenné, ha iyen bonyolult rákészülés kellene. Több millió ember egyszerűen ott tölti be az olajat, ahol kell. A gépkönyv nem ír ilyen bíbelődésről.

Az olajcserék zöméről nem is merek írni..több tízezer ember az árokparton, erdőszélen hip-hop leereszt, betölt, szűrőt nem is cserél.

A sivatagi országokban meg csak rátöltenek.(a nép gyermekei)

2022. febr. 14. 10:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Én csak az áítva lévő olajszűrőbe szoktam tölteni, de az is szinte felesleges.

Utálni fogtok, de indítottam már be motort leengedett olajjal, kb 2-t fordult és le állítottam. Azóta is működik.

2022. febr. 14. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!