Használt autó vétel után érdemes átmosni a motort egy dupla olajcserével vagy felesleges?
Ha szívednek kedves kocsit vettél, megéri megtartani, akkor nem kell sajnálni azt a kanna olajat. Akármilyen is a kcsi, leresztés után 0W20-at tölts bele, megjáratod, pár tíz
kilométer után olaj le, szűrő eldob, és beleöntöd a véglegest..az is fullszint legyen.
Én is ezt tettem, kimostam rendesen...az előző tulaj nem is tudom mit használt.
Tízezret megért a mosás 0W30-al.
Felesleges.
Nekem konkrétan egy bontott szelepfedelet kellett vennem renaultra, mivel annyira el volt kokszolódva a kartergáz járat, hogy nem tudott szellőzni a motor, a vastag drótot nem tudtam átfúrni a lukakon.
Orrán száján hányta ki az olajat.
Csere után porszáraz lett a motor.
Vannak motortisztító adalékok, úgyhogy kár duplán olajat és szűrőt cserélni. Azt csak beleöntöd a motorba régi olajhoz, járatod pár percet, kiengeded, és mehet bele az új olaj.
Pl: [link]
Érdemes, én megcsináltam a mosós olaj 10km-alatt olyan fekete lett mintha mentem volna vele már 10,000-et, nem tudom milyen kotvány olajat használhatott az előző tulaj de durva volt, bár az is lehet sose cserélte...
Mindenesetre mosás után jó lett, meg elcsendesedett a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!