Aggódnom kell az autó szelepeinél található olajsár miatt? Érdemes átmosni, vagy pedig az új olaj kitisztítja némileg?
Figyelt kérdés
Nem régiben vásároltunk egy Kia rio kombit (2004 1.5 benzin 97LE DOHC motor 150.000 km futással) és egyből le is cseréltem az olajat Motul 5w40 full szintetikusra illetve mann filter olajszűrőt tettem fel.Az olajbetöltő nyílásnál ahogy benéztem a szelepfedél alá láttam hogy van benne olajsár,amit ugye az olajcsere elhanyagolása és az olaj minősége is befolyásol.Mindenképpen szeretném leszedni a szelepfedelet és benézni alá,milyen módszerrel lehet a lerakódott olajsarat eltávolítani? Olvastam olyan megoldást hogy valaki gázolajjal átmosta teljesen aztán le is engedte (ezzel a módszerrel kapcsolatban vannak aggályaim) vagy pedig olcsóbb olajat átengedni rajta és újra jó minőségűt beleönteni. Remélem valaki megtudja mondani a helyes módszert,előre is köszönöm válaszaitok!2020. márc. 15. 16:54
1/6 anonim válasza:
Elég drasztikus lenne. Első körben öntsél a tankba tisztító adalékot. Ha nagyon bizonytalan vagy, 1500 km után cserélj olajat.
2/6 A kérdező kommentje:
A tisztítófolyadékról azt hallottam hogyha már elég sok olajsár van lerakódva sajnos előfordulhat hogy az apró olajnyílásokat eltömítheti,ezért tartok tőle kicsit
2020. márc. 15. 17:13
3/6 anonim válasza:
Ha mindent csak hallottál, és olvastál, akkor első olajcserére vidd el egy szerelőhöz.
Ő segíteni fog.
4/6 anonim válasza:
A tankba hiába teszel bármit az nem fog az olajjal érintkezni.
Attól már lehet a gázolajos kimosás is jobb, csak azt lekell engedni mind belőle.
5/6 A kérdező kommentje:
3/4-es válaszolónak: Az első olajcserét már elvégeztem jó minőségű szűrővel és olajjal,viszont ez szerintem önmagában kevés.
2020. márc. 15. 17:39
6/6 anonim válasza:
Ha kevés, szedd le a szelepfedelet egy pormentes garázsban, és pucold el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!