Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elromlott központi zár. Csak...

Elromlott központi zár. Csak belülről tudom zárni az ajtót. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnapi nap nyomtam a kulcson a gombot,de nem reagált semmit.

Az ajtót csak belülről tudom központival zárni, kivűlről marad a kulcsbedugós megoldás.

Kulcsot is próbáltam újra tanitani, de most az sem sikerült.

Volt az elindulok és 5-10kmh-nál automatikusan lezár az összes ajtó fúnkció, az is megszűnt. Mi lehet a gond?

Megnéztem a biztositékát a központinak, nincs kiégve illetve semmi olyat nem látok rajta, hogy azzal lenne gond.

Valakinek volt hasonló? 2001 Megane.

Előre köszi a segítséget!

2022. febr. 13. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:

ha kulcsal müködik a központi zár, akkor a távirányítóval van gond

lehet lemerült az elem...:)

2022. febr. 13. 18:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem, kulccsal sem működik és újra tanitani sem tudom. Az elemet is kicseréltem, de úgysem sajnos.
2022. febr. 13. 18:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha az auto lezárás funkció se működik akkor biztos hogy NEM a kulccsal lesz a baj
2022. febr. 13. 20:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, fix nem a kulccsal. Na csak akkor mivel? :D
2022. febr. 13. 20:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy lehetséges probléma, hogy elállítódott a kulcs frekvenciája, és így az autóban a vevő nem tudja venni a kulcs jeleit. Egyszer láttam ilyet, igaz, az nem gyári távirányító volt, de a szaki tekert valamit a távirányító áramkörén egy alkatrészen (gondolom, potméter vagy hangolható tekercs volt), és jó lett.

A másik, amit olvastam, hogy az autóban levő vevőegység/kp. zár vezérlő hibásodik meg, ezt egy Renault fórumon olvastam valahol, mert akkor épp én is hasonló próblémával küzdöttem, csak még a naponta újratanítós résznél jártam.

2022. febr. 13. 22:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi az infót! :)
2022. febr. 13. 23:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!