FIAT Punto Classic 1.2 Benzin (2007) esetében ha a kormányszervó néha kikapcsol az miért van?
Az autómat beinditottam és szokatlan módon úgy kb olyan nehéz volt tekerni a kormanyt mint a nagykn regi autokat amikben nincs szervó. Pedig a city mód is be volt kapcsolva. Aztán mentem vele 2 utcát, leállitottam es újra bwinsitottam, akkor meg már működött. Viszem 1 hét múlva szerelőhöz, megnézetni. Biztonságos így közlekedni? Mi lehet a baja?
Amúgy decemberben 3 napig kidobta a kormányszervó jelet a müszerfalon, aztán eltűnt. És baja se volt... És most ténylegesen baja van.. miez?
Ha valamelyik szenzor kontakthibás, akkor az elektromos szervo teljesen kikapcsol, hogy nehogy félrekormányozzon a vezető akarat ellenére. Megfelelő diagnosztikai műszerrel valószínűleg lesz eltárolt hiba.
Így "közlekedni" nem biztonságos. Egy veszélyes szituációban másodperceket veszíthetsz, ha éppen akkor kapcsol ki a szervo és nem számítottál rá.
De a szerelőhöz -csökkentett sebességgel- el lehet menni. Bár nem szabályos, mert az autó ebben az állapotában műszakilag alkalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!