Motort vezetek B jogsival, milyen következményei lehetnek?
Ugyanúgy engedély nélküli vezetés.
A kategória nélkül vezetésért valóban enyhébb pénzbírság járt. A 63/2012 kormányrendelet helyszíni birságra 35 ezret írt elő a 45 ezer helyett.
De 2021. májusában az engedély nélküli vezetés kikerült a rendeletből, így gondolom minden esetben egyedileg szabják meg a büntetést.
Igen, eltilthatnak. Általában nem elsőre, hanem többedik alkalomra. Egyik barátnőmet tiltották el, amikor ittasan, utassal bukó nélkül, jogsi nélkül másodjára elkapták robogón. Neki 90000 volt az a bírság meg 2 évre eltiltották és nem szerezhet jogsit addig.
Kedves 73%-os lepontozónak ajánlott irodalom:
Az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik járművezetésre jogosító kategóriával:
35000-70000 (helyszíni bírság)
Az engedélyhez kötött jármű vezetője nem rendelkezik járművezetésre jogosító okmánnyal:
45000-90000 (helyszíni bírság)
#15: Elavult a forrásod.
Itt a vonatkozó kormányrendelet:
Az általad idézett táblázatot (3. melléklet) 2021. májusában hatályon kívül helyezték.
De ezt már az előző válaszomban (#11) is megírtam, csak el kellett volna olvasni...
"Befolyásolhatja a motoros jogosítvány megszerzését, ha elkapnak?"
Igen. Eltilthatnak a vezetéstől. Az eltiltás alatt természetesen jogosítványt sem szerezhetsz.
Nem olvasok el mindig minden kommentet, remélem ez bocsánatos bűn :)
Igazad van, végigkövettem a száraz jogi szöveget és valóban oda lyukadtam ki, hogy pont az a 3. melléklet hatályon kívül lett tavaly helyezve.
Jó tudni. Köszi.
Innentől kezdve akkor ez a kettő jogilag ugyanaz? Vagy milyen szabályozás van erre? Semmilyen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!