Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sötétszürke autót hogyan...

Sötétszürke autót hogyan lehet lemosni hogy szép legyen?

Figyelt kérdés
Vettem sötétszürke autót, mert az asszonynak az tetszett... Ma lemostam ahogy a régi autóm szoktam, ami metálzöld. Ilyen kézi nagynyomású mosóban szoktam mosni, egyszer lenyomom habbal (nem érek hozzá kefével, csak a nagy nyomású mosóval), utána öblítés, 300 Ft-ból megvan, néha nyomok rá forró viasz+fényesítő öblítést is szintén a nagynyomású kézivel, csak az ablakokat szoktam megtörölni, és a kocsi szép. Na a szürkét igy mosva megszáradás után koszos maradt övvonal alatt... Akinek ilyesmi szín van hogyan mossa? Természetesen mivel utcán áll, többször kell tisztogatni, nem fogom hetente mosóba vinni ahol kézzel végigtörlik, annál árhatékonyabb megoldás esetleg?

2022. febr. 4. 17:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Bezzeg itt Németországban ilyen problémád nem lenne. Itt általánosságban tilos utcán, közterületen még tiszta vízzel is autót mosni, kertben, magánterületen is csak kivételes esetben, ha a szennyezett víz nem jut sem a csatornába, sem a talajba.
2022. febr. 5. 09:37
 12/19 anonim ***** válasza:

Régebben volt ismerősöm aki mosóban dolgozott, ő mondta hogy úgy kell mosni, hogy van két autómosó szivacsod, az egyikkel CSAK felül a másikkal csak övvonaltól lefelé mosol mindig, és megjelölöd nehogy összekeverd---> ekkora butaságot xD A szivacs amúgy is karcol,bolondok használják...Akkor már mikroszálas kesztyű...300 ft-ból meg nem lehet kocsit mosni ha tényleg koszos,csak bevizezni kb...Én 2000 ft körül mosom a kocsit,plusz 400-500 porszívóra.Ha ennyire spúr vagy,ne akarj autót mosni.Csodák nincsenek...

"nem fogom hetente mosóba vinni ahol kézzel végigtörlik, annál árhatékonyabb megoldás esetleg?"---->gyújtsd fel :D

2022. márc. 10. 09:03
 13/19 anonim ***** válasza:
:D 300 ft-os olcsójános...
2022. márc. 10. 09:06
 14/19 A kérdező kommentje:
Sajnállak ha csak 2500 Ft-ért tudod kitakaritani a kocsit.. :) Több mint 30 éve takaritok kocsit, csak ilyen sötét autóm nem volt, szinfüggő is hogy mennyire könnyű tisztítani... Belül meg porszivózni persze többet kell egy sáros falusi udvarban használt autót mint egy városban használtat , ahová általában nem sáros lábbal száll be senki... Okostóni.
2022. márc. 10. 17:12
 15/19 A kérdező kommentje:
Van akinek nem apuci fizeti az életet, persze hogy spórolunk ahol tudunk. Aki meg 2000 Ft-ért tolja a nagynyomásu mosást az pazarol, nem környezettudatos. Biztos BMW-s vagy hasonló...
2022. márc. 10. 17:15
 16/19 A kérdező kommentje:
Közben mosót váltottam, ahol jobb lehet a vegyszer, mert 300 Ft-ból le tudtam normálisan mosni, igaz wax nem volt, ha lett volna legyen 500. Ennyi. Aki nem tud értelmesen válaszolni csak mocskolódni, az ne irjon. Kell egy bizonyos intelligenciaszint, ami úgy látszik nem mindenkiben van meg.
2022. márc. 10. 17:16
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem mocskolódott senki Mr. 300 ft... xD
2022. márc. 10. 19:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Kemény 300 ft-ból azért megnézném mennyire lesz tiszta egy autó önkiszolgáló mosóban... xD A színe pedig mindegy a kocsinak,ugyanúgy koszos lesz a fehér és a fekete is...Csak az egyiken kicsit jobban látszik.Intelligenciaszintről meg kár beszélgetnünk,válaszoltam a kérdésedre.300 ft-ból nem lehet kitakarítani egy autót normálisan hacsak nem volt előtte is tiszta...

Okostóni,aki 300 ft-ból ki tud kívül-belül takarítani egy koszos autót önkiszolgáló mosóban... xD A környezettudatos beszéded is parádé volt barátom.Rég nevettem ennyit...Legközelebb 100 ft-ból mosd le és porszívózd is ki... xD

2022. márc. 10. 19:45
 19/19 A kérdező kommentje:
Otthon porszívózom ott leglább normálisan ki lehet porszívózni és ingyen (csak a felhasznált áram kerül ugye pénzbe de az nem akkor és ott fizetendő amikor porszívózok). Én igenis 300 Ft-ból le szoktam mosni, ha nagyon sáros akkor esetleg még egy-két százas belemegy. Van olyan mosó itt a városban, ahol tényleg nem lehetne 300 Ft-ból lemosni, sok programja van a mosónak, nagyon keskeny szögben nyomja a habot, a vizet, az a mosó szerintem dierekt csinlája, na ott én se tudnám 300 Ft-ból lemosni. Lehet hogy Te nem találkoztál olyan mosókkal ahol én mosok, három mosót is tudok ahol kevés program van és szélesebb sugárban mos a lándzsa, ezek közül kettőnél ugyanannyi pénzből tisztább lett eddig a kocsi, de most leszűkítettem 1 mosóra, ahol átlagosan 300 Ft-ból le tudom mosni. Ha van időm és kedvem kap waxot meg utána 'cseppmentesen száradó' mosást, akkor 500. Porszivó meg otthon ingyen. Aki napi szinten használja az autót munkába, szabad ég alatt áll nem garázsban a kocsi, meg nem 8 órákat dolgozik hanem többet, és van családja, az nem simogatja annyit az autót mint csikó korában :) A hobbiautó meg a garázsból elmegyek a TESCO-ban meg krúzolok a haverokkal esti buli előtt tipusú autókat lehet nyalogatni sokat, kell a p*ncimágnes. Ahol a kölykök folyton összekoszolják a kocsit, ott 3 naponta nem fog senki 2500 Ft-ért autót mosni... Mindenki úgy mos ahogy akar, én kérdeztem, a leszólásokat nem szeretem, én is van gyen irok valahová vagy konstruktívat irok. Azért köszönöm mindenkinek hogy megosztotta velem a szive terhét :)
2022. márc. 11. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!