Sötétszürke autót hogyan lehet lemosni hogy szép legyen?
Ilyen pénzbedobós önkiszolgáló mosóban én is ezt tapasztalom. Ha többször végigmegyek is egy-egy programon és teljesen végigcsinálom az egészet, akkor sem tiszta teljesen az autó. Egy vékony koszfátyol marad rajta.
Ezért én inkább itthon mosom. Slaggal öblítés, utána mosókesztyűvel samponos vízzel áttörlöm. Legvégén a felniket. Utána megint öblítés. Autótörölközővel szárítás, hogy ne legyen vízkőfoltos. Az ajtófalcokban is. Majd az üvegeket külön áttörlöm üvegtisztítóval. Végül a gumik külső fala kap szilikonnetes ápolót. Minden második-harmadik mosást követően a teljes karosszéria kap waxot is. Nálam így néz ki egy standard mosás. És 98%-ban tiszta az autó. Ezt követi a beltér (természetesen a csomagtartó + motortér is!) takarítása.
Szivacs, mosószer? Arra nem telik?
Az autósok 90%-ának egy rendes mosás is kivitelezhetetlen folyamat. :D
Jaa nem akarom az udvaromban a füvet mérgezni vegyszerrel. Vagyok annyira környezetbarát, hogy nem mosok samponnal a saját füvemen. A metálzöld autómmal ugyanaz a már általam leírt mosás müködik, a szürkével nem...
A mosókban levő kefés végű nagynyomású mosófejekben meg nem bízok, sokszor kiáll belőlük egy-egy élesebb szál vagy volt már hogy csavar állt ki, jól összekarcolják a fényezést...
Régebben volt ismerősöm aki mosóban dolgozott, ő mondta hogy úgy kell mosni, hogy van két autómosó szivacsod, az egyikkel CSAK felül a másikkal csak övvonaltól lefelé mosol mindig, és megjelölöd nehogy összekeverd . A felsővel elkezded felülről mosni egy vödör mosószeres vízzel, egy csikot húzol az autón a szivaccsal, utána a másik felével is húzol egy csíkot, nem szabad jobbra-balra huzogatni mert elkenődik a kosz. A két csik után kimosni a vödörben, folytatni. Ezt a szélvédő aljáig felülről, addig ami lefolyik lazitja a koszt lejjebb. Ezután a másik szivaccsal, amit csak innét lefelé használunk mindig, felülről lefelé indulva ugyanigy egy csik egy kimosás szisztémával mossuk körbe, közben ami lefolyik lazitja a lejjebb levő koszt. A végén igy nem marad kosz. Kipróbáltam régebben, tényleg szép lett de eléggé időigényes. Ha más nem lesz, akkor lehet ez a megoldás lesz, mosóban nagynyomásúval rányomom a habot, aztán ott körbehuzogatom saját szivaccsal. Mondjuk más is csinálja, csak anyáznak a sorban álló autósok magukban...
Azért köszi a tippeket, mentek a zöldek.
Én is autómosóban dolgoztam. Nekünk külön volt szivacs sötétszürke, sötétzöld és egyéb színű autókra.
Úgy tanítják, hogy a különböző színű festékekre másképp szárad rá a lakkréteg, és ezért csak az adott színhez való szivaccsal lehet igazán tisztára mosni az autót.
Na, akkor elméletben megvan.. akkor a kérdés: miért nem vagy képes abszolválni ezt egy mosóban?
Kit érdekel hogy hőbörögnek? a mosóban kocsitmosnak, mégis mit várnak hogy úgyhagyod a kedvükért dzsuvásan? a mosás az időigényes feladat
Igaz, még nem láttam hangosan hőbörögni senkit mosóban ...
És a szilikonból vagy miből készült vízlehúzók tényleg nem karcolják a kasztnit? Régebben kézi mosóban láttam ilyent. Azokból van gagyi is vagy meg lehet venni az olcsóbbat is? Hol érdemes jót venni?
"És a szilikonból vagy miből készült vízlehúzók tényleg nem karcolják a kasztnit?"
De karcolják. Elég, ha egy homokszem van az autón és alászorul. Nekem is van, egyszer használtam, soha többé.
Ha meg akarod csinálni ezt a szivacsos módszert, öblitsd, szappanozd az autót és egy vödör vízzel állj ki egy semleges helyre. Akkor nem zavarsz senkit és nem folyik le annyi víz, hogy ez probléma lenne.
Egyébként nekem a báránybőr kesztyű vált be a legjobban, mint mosóeszköz. Beledugok egy szivacsot és csak finoman nyomom. Az öblítő vödör alján van egy rács, hogy a homokszemek oda hulljanak és ne kavarodjanak fel.
Mondjuk főleg azért ódzkodok a kézi mosástól mert nálunk szinte állandóan fúj a szél, hidegben még a kaputól a házig is elég elmászni, nem kivánkozom az udvarra sem, ott nem egy leányálom a vízben nyúlkálva kocsit mosni... De az lesz, hogy megoldom a kavicsos feljárón, csak figyelni kell, a kutya nehogy beleigyon a mosószeres vízbe... :)
Autósamponnál kinek mi vált be, milyent érdemes venni? Nem akarok valami gagyit ami nem 'működik', de feleslegesen drágát sem... Tapasztalatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!