0W30 vagy 5W40?
Áááá 5W40 szigorúan csak. Nem tennék 3.0 TDI-be 0W30-at semmi pénzért sem. Annak ellenére, hogy hidegindításnál jellemző erre a motorra, hogy az első másopdercekben nagyon nehezen ér el az olaj a vezérműtengelyhez. Második 3.0 TDI-met hajtom (Audi), nagyon jól ismerem a motort, és nagyon sok ismerősnek, barátnak is volt már vagy van. 5W40.
6os voltam. Ja és nagyon korrekt gép egy első generációs 3.0 TDI Touareg, imádom ezt a modellt. Használd egészséggel, problémamentesen.
12es
Nem, de nagyon sokféle autóm volt és van több most is, és rengeteg féle olajat is használtam. Tudom az olajok tulajdonságait, a viszkozitás számít, a márka kevésbé. Azt is tudom, hogy a 3.0 TDI nem fogja szeretni a 0W30-at, mert túl híg. De van olyan autóm, amibe 0W30 olajat teszünk csak.
A szabványnak megfelelő legyen, 5w30 van előírva acea c3 VW 504 és 507 , 15 ezres periódussal 8.5 liter a feltöltési mennyisége.
További szep napot.
16-os,
VW touareg 3.0 tdi az alany, ami egyedüli crtdi az akkori Touareg palettán. Ezekbe 504/507 vw szabványú olaj való, amibe csak a 0w30 és 5w30-as olajok férnek bele, úgy emlékszem C3-as minősítéssel. Az 506.01 kizárólag a 2.5 R5 és az 5.0 V10 motoroknál alkalmazandó, de ott viszont nagyon is szigorúan. Legalábbis ezt szedtem össze a nagyérdeműtől.
Én meg azt olvastam még hogy jó bele az 506.01 is.
Le lehet pontozni mindenkinek, de ennyiből látszik ki mennyire ért és tudja értelmezni a szabványokat.
Példának itt látható, hogy az 506.01 is megfelelő, csak az nem 30e km/2 év hanem 50e km/2 év
Eleve ott bukik a dolog, hogy azt irja ha eszi a 0w30 at akkor rak 5w40 dt. De könyörgöm a hidegoldalt minek növelnèd? Ha eszi a 0w30 akkor rakj 0w40 a 30 miatt eszi ne a 0w miatt. 0w az hidegoldali ami durván 30 fok alatti olajnál számit ahol már eleve sűrűbb mint melegen a sae40. Ergó vagy 0w30 vagy 0w40.
Ez olyan hogy mindenki 5w40 rak ezert te is? Minden lègy rá száll a szèkletre de attól mèg nem biztos, hogy az annyira jó.
Persze általában az ára miatt rakják azt ki a boltokban is ès az ajánlásokhoz mert egy pl 0w40 jóval drágább mint az 5w40 aztán az átlag felhasználó ugyis az árat nèzi csak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!