Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mik a tapasztalataitok a...

Mik a tapasztalataitok a Volvo autókkal?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben nagyon megtetszett maga a Volvo márka, sokféle tesztet is néztem róla, többnyire dícsérik, megbízhatónak, biztonságosnak tartják. Nektek mi a véleményetek a márkával kapcsolatban? Mik a tapasztalataitok?

Autóvásárlás előtt állok és nagyjából 1 milliót tudnék szánni az autóra (+további felmerülő költségek). Nyilván valami régebbi, 20 éves, viszonylag jó műszaki állapotú, rendszeresen karbantartott példányt szeretnék kifogni. V40-es, V50-es, V70-es Volvók kifejezetten megtetszettek.

Milyenek a fenntartási költségek más autómárkákhoz viszonyítva?

Bármilyen egyéb hasznos infót szívesen fogadok a Volvóval kapcsolatban. Köszönöm a válaszokat.

2022. jan. 29. 21:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Fordhoz hasonló mindenben, csak biztonságosabb és drágább mindenben. 1 millióért jobban jársz egy egyszerűbb autóval. Ennyiért örülni kell hogy normális autót kapsz manapság...
2022. jan. 29. 21:09
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Nekem egy Volvo V50em van első faceliftel, habár prémium autó, ez a Volvo ahogy mondani szokják egy Ford Focus csak Volvo ruhában, olyan fenntartási költségekkel számolj mint egy Focusnál, azaz abszolút átlagos árakkal, nagyon jó az ülése, nagyon komfortos autó, jól levan hangszigetelve és a dizájnja is nagyon menő
2022. jan. 29. 21:16
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Ford alvázra épül, Ford futóműelemei vannak, most kellett pl cserélnem a kiegyenlítőtartályt, dettó pont olyan ment bele mint egy Fordba
2022. jan. 29. 21:20
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
1es nemdrágább semmiben egy Fordál, egyedül csak a karosszériaelemek mások
2022. jan. 29. 21:25
 5/13 anonim ***** válasza:
96%
Nekem V50-em volt, nagyon jó autó volt. Megbántam, hogy eladtam. Azt mondják, hogy a 2400 köbcentis motor a legjobb, az igazi Volvo fejlesztés. A kisebb motorokra gyakrabban panaszkodtak a fórumokban, azokban talán Ford motor van. Nekem szerencsére sok műszaki bajom nem volt a kocsimmal, így sokat nem kellett a szerelőknél hagynom. Ford Focus alkatrészeket használtam, azok nem voltak drágák. Nézegettem a szervízben a V70 modelleket, de azokhoz jóval vastagabb pénztárca kellett.
2022. jan. 29. 21:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az eredeti Volvo motor ebben az öthengeres, dizelmotorjai PSA motorok, benzinmotorjai Ford vagy Mazda motorok
2022. jan. 29. 21:31
 7/13 Noren1989 ***** válasza:
95%

Az XC60 volt, h megfagyott télen. Teljes akksihiba,hibrid vonal.

Az Xc90essel semmi efféle gond, sőt, böszmén húz eléggé.

2022. jan. 29. 23:03
 8/13 anonim ***** válasza:
96%
Volvóról összességében azt lehet mondani, hogy egy átlag feletti, prémium kategóriára hajazó márka, nagyon komoly extrákkal, masszív karosszériával, igényes kivitelezésben. De 20 évvel ezelőtt is, meg az új modelleknél is az a jellemző, hogy mindig van valami apró gagyi hiba, ami eléggé lerontja az élményt, pl az új XC90-esben is akadnak ilyen apróságok, amelyek illúziórombolók azért a 20-25 milláért, amennyiért osztogatják.
2022. jan. 30. 00:28
 9/13 anonim ***** válasza:
96%

“ Nyilván valami régebbi, 20 éves, viszonylag jó műszaki állapotú, rendszeresen karbantartott példányt szeretnék kifogni.”

Akkor én a helyedbe S60 2.4D-t néznék 2005 elöttit. V70 az S60 kombi szóval ugyan az vonatkozik rá.

V40-ből a régiek Renault motorosak az újak pedig nem 20 év körüliek

V50 mint fentebb is említették egy focus, ugyan úgy 2.4D-el nézném, de az zsebbenyúlós illetve ritkább. 1.6-2.0 (PSA) dízeleket nem erőltetném (bár elvileg a 2.0 nem egy rossz motor, de megosztó)

Nem várt költségekre mindenképp számíts. Én is gondolkodok egy S60-on és ha esetleg 700.000-1.000.000 körül veszem az autót akkor is 2 millát szánok az egészre, ezzel számolj. Persze nem fix hogy el kell költeni, de azért van rá esély, sajnos öregek.

2022. jan. 30. 06:24
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Azt én is olvastam, hogy a Volvónak ez a saját dízeles D5-ös 2400 ccm motorja szinte elnyűhetetlen, nagyon megbízható. Viszont én inkább a szívó benzines felé hajlok az egyszerűsége, olcsóbb javíthatósága miatt. Mivel keveset mennék vele, főleg csak a közelben, afféle 'hobbiautónak' lenne, nem igazán érdekel, ha megeszi a 7-8 litert. És ha már Volvót veszek, nem ártana ha Volvo motor lenne benne. Na meg inkább combi kivitelt szeretnék, lehessen bele pakolászni, mert ezeknek a 4 ajtós S60-asoknak pl a csomagterét nem tartom valami nagynak. (De az utolsónak azért köszönöm.)

Szóval igények vannak, de a pénztárca nem túl vastag :D.

2022. jan. 30. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!