Mik a tapasztalataitok a Volvo autókkal?
Az utóbbi időben nagyon megtetszett maga a Volvo márka, sokféle tesztet is néztem róla, többnyire dícsérik, megbízhatónak, biztonságosnak tartják. Nektek mi a véleményetek a márkával kapcsolatban? Mik a tapasztalataitok?
Autóvásárlás előtt állok és nagyjából 1 milliót tudnék szánni az autóra (+további felmerülő költségek). Nyilván valami régebbi, 20 éves, viszonylag jó műszaki állapotú, rendszeresen karbantartott példányt szeretnék kifogni. V40-es, V50-es, V70-es Volvók kifejezetten megtetszettek.
Milyenek a fenntartási költségek más autómárkákhoz viszonyítva?
Bármilyen egyéb hasznos infót szívesen fogadok a Volvóval kapcsolatban. Köszönöm a válaszokat.
Az XC60 volt, h megfagyott télen. Teljes akksihiba,hibrid vonal.
Az Xc90essel semmi efféle gond, sőt, böszmén húz eléggé.
“ Nyilván valami régebbi, 20 éves, viszonylag jó műszaki állapotú, rendszeresen karbantartott példányt szeretnék kifogni.”
Akkor én a helyedbe S60 2.4D-t néznék 2005 elöttit. V70 az S60 kombi szóval ugyan az vonatkozik rá.
V40-ből a régiek Renault motorosak az újak pedig nem 20 év körüliek
V50 mint fentebb is említették egy focus, ugyan úgy 2.4D-el nézném, de az zsebbenyúlós illetve ritkább. 1.6-2.0 (PSA) dízeleket nem erőltetném (bár elvileg a 2.0 nem egy rossz motor, de megosztó)
Nem várt költségekre mindenképp számíts. Én is gondolkodok egy S60-on és ha esetleg 700.000-1.000.000 körül veszem az autót akkor is 2 millát szánok az egészre, ezzel számolj. Persze nem fix hogy el kell költeni, de azért van rá esély, sajnos öregek.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Azt én is olvastam, hogy a Volvónak ez a saját dízeles D5-ös 2400 ccm motorja szinte elnyűhetetlen, nagyon megbízható. Viszont én inkább a szívó benzines felé hajlok az egyszerűsége, olcsóbb javíthatósága miatt. Mivel keveset mennék vele, főleg csak a közelben, afféle 'hobbiautónak' lenne, nem igazán érdekel, ha megeszi a 7-8 litert. És ha már Volvót veszek, nem ártana ha Volvo motor lenne benne. Na meg inkább combi kivitelt szeretnék, lehessen bele pakolászni, mert ezeknek a 4 ajtós S60-asoknak pl a csomagterét nem tartom valami nagynak. (De az utolsónak azért köszönöm.)
Szóval igények vannak, de a pénztárca nem túl vastag :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!