Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mondanátok 2000-es évek eleji...

Mondanátok 2000-es évek eleji nagyobb autókat, melyeket érdemes hobbiautónak megvenni?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, van egy céges autóm, egy dízel Octavia. Szeretnék egy hobbiautót.

Szigorúan hobbiautót keresek, mivel a napi használatra, hosszabb utakra ott a céges autó ingyen, de rosszul vagyok tőle, mert lelketlen egy szerkezet.

Mindenképp benzin, 2000 köbcenti felett, lehetőleg szívó, nálam ne legyen idősebb, és valami testesebb autót szeretnék, nem MX5 méretet.

És egy jó manuális váltó az automata mellé király lenne, mert amúgy szeretek váltani.

Nem kell BMW, abból csak 635CSi, arra meg nincs zsé :)

2-2,5 milláig nézegetek, többet nem szívesen, még ez is sok, de tudom hogy ami jó azt meg kell fizetni. Viszonylag megbízható(bb) -amennyire egy huszonéves autó lehet- típust keresek, szóval Alfa, franciáktól, ritka típusoktól kicsit fázok.

Eddig ezeket nézegettem (fura lista):

Audi A4 Cabrio (pre-facelift, nem tetszik a facelift) 2.4 V6 benzin

Opel Signum pre-FL 3.2 V6 benzin (ennek se tetszik a faceliftje)

Volvo S60 1.gen 2.5 R benzin

Volvo S80 1.gen 2.8 T6 (tudom hogy papás, de meg vagyok őrülve ezért a formáért)

Volvo C70 coupe vagy cabrio 1.gen benzin (passz hogy melyik motorral)

Renault Avantime 3.0 V6 benzin (ettől konkrétan rettegek, de imádom)

Kérnék pár tippet, hogy milyen autókat érdemes még nézegetnem, esetleg tapasztalatot a fenti kocsikról, aki szívott/élvezkedett már bármelyikkel is.

Köszi!!!

2022. jan. 27. 01:57
 1/8 anonim ***** válasza:
46%
IFA, UAZ.
2022. jan. 27. 06:31
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Igazából mit keresel? Mert egyik sem "lelkesebb", mint a céges Octaviád. Haverom amúgy most vett egy veled egyidős Hondát. Annak mondjuk van baja, de szépen rendbe rakja. Te vehetsz egy fiatalabbat, ami rendbe van rakva. Aztán hétvégén csapathatod neki a 9000 fordulatot meg hangoskodhatsz vele. Meg amúgy baromi jól kanyarodik, azt meg kell hagyni.
2022. jan. 27. 06:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Első: Köszi, IFA dízel, meg nem fér le a mélygarázsba. UAZ-on viccen kícül gondolkodtam, mert szerintem egy gyönyörűen rendberakott UAZ rohadt menő. De kicsit másra vágyok.

Második: Köszi!

Amelyik meg kicsit egzotikusabb, annak az ára is az. Néztem Preludeöt, vezettem is haveromét, nem fogott meg. Tudom hogy egyik sem arra készült a fenti listából hogy élményautó legyen, meg ahhoz minimum 600 kilóval nehezebb mindegyik kocsi hogy bármikor is az legyen, de nekem MX5-ben halál félelmem volt. Z3 BMW-t is néztem, de továbbra se szeretnék BMW-t.

2022. jan. 27. 07:29
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

De, hogy lehet mx-5-ben félni? :/ Nekem az van, igaz, hogy 2020-as, de minden eszembe jut róla, csak az nem, hogy féljek. Mitől? Meg bár lefoglal az, hogy vigyorgok, mert minden métert imádok vele megtenni, mert élmény. :D

Egyébként Nissan 350Z? Bár mondjuk annak lehetnek bajai. Ha azt veszel, akkor azt egyszer tuti teljesen rendbe kell rakni, de mondjuk utána jó.

2022. jan. 27. 07:38
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Itt egy teszt a Nissanról: [link]

Szerintem megéri. De mondom, tuti rá kell egyszer locsolni egy nagyobb összeget vásárlás után, hogy rendbe rakd, de utána ha odafigyelsz rá, nem lesz vele baj sose. Csak ugye a használtautó vétel az mindig ilyen, hogy hogyha az előző tulaj szart rá, akkor te iszod meg a levét. :/ Bár gondolom valamennyi szervizzel számolsz, hiszen majd 20 éves autók közül nézegetsz. Ha megteheted, hogy vásárlás után még egy kicsit rálocsolsz, mégha nem is azonnal, de mondjuk minden hónapban egy kicsit itt-ott, akkor egy 350Z szerintem nagyon jó lenne neked. Főleg, hogy hobbiautó csak.

2022. jan. 27. 07:43
 6/8 anonim ***** válasza:
350Z-t hol kap ekkora keretből?
2022. jan. 27. 14:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom... a felsorolt autókról nekem minden eszembe jut csak a hobbiautó szó nem :D
2022. jan. 27. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy e38 as bmw jutott eszembe, de mivel felejtős a márka, így passz
2022. jan. 28. 02:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!