Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi a reális fogyasztása...

Mennyi a reális fogyasztása városban egy 1.2 16V-s autónak?

Figyelt kérdés

Nekem egy 1.2 16 szelepes Fiat Puntom van. Budapesten lakok, úgy 85-90%-ban csak itt használom (városban) az autót és nekem ilyen 7 liter jött ki átlagfogyasztásnak városban. Olvastam pár olyan véleményt / hozzászólást különböző fórumokon hogy valakinek 6 liternél nem eszik többet városban.... ez mennyire lehet igaz? Én nem tartom túl reálisnak, vagyis talán akkor, ha neki a város fogalom annyit tesz vezetésben, hogy 50-60-al átmegy egy településen, úgy hogy 1-2 percenként lassít egy kicsit vagy ritkán megáll, így lehet nekem is lenne annyi, sőt még kevesebb is :)

Szerintem 2 értéket kéne megadni, városi fogyasztást és budapesti fogyasztást :)

Ki hogy gondolja, van esélye annak hogy egy 1.2-es autó Budapesten a dugók fővárosában 7 alatt fogyasszon tartósan? :)

2010. szept. 10. 07:31
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Azt kifelejtettem hogy előfordult (a fedélzeti szerint) hogy a fogyasztás 8,5-re is felment, de az egy 10Km-es szakaszon, délután hazafelé jövet, amit 45 perc alatt tettem meg.

A 10Km-en, kb ha 3× be tudtam tenni 3.-ba akkor már sokat mondtam :) Szóval kuplung, gáz, kuplung, fék... ez ment végig. Ilyen helyzetben még egy takarékos diesel is többet eszik a megszokottnál..

2010. szept. 10. 07:35
 2/12 anonim ***** válasza:
Vánszorogva reális a 8,5l egy benzines autótól. 7-8-at mondtam volna, de a 10km/45 percben elég sok állás van.
2010. szept. 10. 08:50
 3/12 anonim ***** válasza:
az reális fogyasztás Budapesten...
2010. szept. 10. 09:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nos eléggé személy és használat függő! Seicento 1.1 benzines városban ha kitapostam a lelkét 13-14et is képes volt megenni. Ugyanezzel ha extratakarékosan mentem (persze utáltak a forgalom többi résztvevői sok gurulással felesleges gyorsítások fékezések nélkül) 5.5-el is beérte. Az átlagos városban 7-8 liter volt.

Szóval reális lehet a 7 litered. Azt is tudnod kell, hogy vannak akik szeretnek szépíteni saját eredményeiken vagy csak egyszerűen nem látják a tizedesvessző utáni számokat. 6 literes fogyasztásnak mondják a 6,9litert is. Laci

2010. szept. 10. 10:58
 5/12 anonim ***** válasza:
25%

Putripesten ez reális...

Sajnos a kocsi rengeteget kajál ha 10 méterenként meg kell állni a lámpák miatt, vagy 3 méterenként lassítani a kátyúk miatt, vagy állandóan 2 másodperc alatt felgyorsítani 20 ról 70 re mert a másik paraszt a seggedbe tolja az arcát hátulról!!

7 liter jó fogyasztás, ha valóban annyi.

Ez Putripest.

Agyonlámpázott, kátyús xar tele idegbeteg impotens kcsgökkel akik az utakon élik ki az agressziv perverzióikat...

Nem baj, vegyétek csak a sok benzint hadd hízzon az állam, meg az autóalkatrész kereskedők!

Pl: Bárdis autót akárhányszor látok mint úgy megy minta marha...

2010. szept. 10. 15:12
 6/12 anonim ***** válasza:
49%

Multkor összeszámoltam mire budáról pest peremkerületére eljutok a melóba 48 darab lámpán megyek keresztül!

Ha minden lámpánál csak 30 másodpercet is kell várakozzak az is majdnem fél óra ücsörgést jelent, mindez

20 kilométeres távolságon!!

Nem röhejes az egész??

2010. szept. 10. 15:15
 7/12 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy nekem pár éve egy 1.6 os injektoros bravóm volt, na az a 12 litert is megette egy olyan dugónál amit leírtál..

Azóta már elköszöntünk egymástól, most egy karburátoros 980 köbcentis daihatsum van 17 éves jószág.

Nagyon kevés benzint tankolok bele pedig elvileg benzinmotoros.

Nyáron végig etanolt húztam bele, meg kapott egy kevés dizelolajat is közé.

Most hogy hidegebb az idő le szigeteltem elől a hűtő maszkot egy lemezzel, és 20 liter etanolhoz tankolok neki 3 liter benzint.

A fűtése is sokkal jobb mint tavaly ilyenkor amikor be sem tudott melegedni a motor max 150 kilométer után, a fűtése az meg a nullával volt egyenlő.

Ja és átalakító nincs a kocsiban, és nem is lesz..

2010. szept. 10. 15:24
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
előző vok, még azt kihagytam, hogy a fogyasztásom 5-6,5 liter között van.
2010. szept. 10. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:

én teljesen reálisnak tartom főleg bp-n

az én 2literes 8szelepes autóm a városunkba(igaz kisebb város,de vannak kisebb dugók)

így eszik 9-10liter...

2010. szept. 10. 16:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

6 liter, na persze. Azt mondja...

Én meg mondhatom, hogy 5.2-őt eszik az enyém. Mert EGYSZER mutatott annyit.

És a 7 liter valójában elég kevés, simán kajál ilyenkor egy átlag benyás autó 10 liter környékét. Cee'd-eseket ismerek (nekem is az van) van akinek 1.6d 7,3 városban, van akinek 5.5 szintén városban, van akinek 1.4 benzin 11 liter, van akinek 7 liter. Nekem átlagom 7,1 fele város, fele országút.

2010. szept. 10. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!