Diesel max fordulat 3000?
ha 170-nel megy 3000-nél!
akkor minek hajtanád!amúgy a kérdésed igaz,3000-es fordulat max, mármint hosszútávon!
természetesen ha előzök pörög az 4000-4500-at is !!!
de hosszú távon minnél kisebb a fordulat annál tartósabb!
130-nál 2200! az jó!
Én ugyan ebben a dilemmában voltam, csak benzines fronton :)
Én arra voltam kíváncsi hogy árt-e a motornak ha tartósan magas 4500-as fordulaton pörög. Mondjuk benzinesnél kicsit másképp fest a helyzet, de igazából azt a választ kaptam, hogy a nyomaték környékén kell autózni. Ha afölött van az ember, akkor az autó LE-ből dolgozik, ami kicsit megterhelőbb a motornak. Szerintem ha 4500-ig pörög a motor, akkor simán pörgetheted 3000 fölé egy picivel, talán annyi hátránya van a dolognak, hogy a turbo erejének ott már vége van, így elég lomha lesz az autód abban a tartományban.... pörögni pörög, de menni nem fog jobban.
Attól függ milyen dízel.
Például egy 3 literes régi dízel nem olyan pörgős, mint egy új 2 literes.
Pl:
BMW E90 320d EDE (Efficient Dynamics Edition) 5000-ig is boldogan elpörög, még sem eszik sokat
Dízelt nem pörgetünk sokáig. Ez aranyszabály. Nem is a turbó a fő gond, hanem a dízelsége. 3000 okés, előzés nyilván más, néha nem túl hosszan meg lehet küldeni neki 3500-4000 ig, de nem hosszú távon.
És nekem benzines van, itt kis túlzással tökmindegy mekkora a fordulat. Van, hogy 4000, van, hogy 5000 vagy akár több is néha az autópályán, nem számít. Ja, 6500-nál szabályoz le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!