Minden automata váltós autó megtartja magát emelkedőn felfelé?
Vannak olyan automaták, amik alapjáraton kúsznak, ezek egy bizonyos meredekségű emelkedőn megtartják, ami annál nagyobb, ott lassan visszagurulnak.
Vannak olyan automaták (általában robotizált váltók), amik csak gázadásra indulnak el, ezek simán visszagurulnak.
A váltótól függetlenül lehet visszagurulás-gátló rendszer az autóban, ami a fékekkel fogja meg az autót.
A H astrát elvileg 3 féle automata váltóval is szerelték. A visszagurulás-gátló pedig szerintem választható extra volt, szóval ennyi infó alapján passz.
Ki kell próbálni.
"Akkor pl ugyanúgy engedem hozzá a kéziféket, mint hagyományos autó esetén amikor kézifékes indulást csinálok?"
Amíg álló helyzetben vagyok, addig nyomom a féket. Ha indulok, akkor meg a gázt. Nem szórakozok kézifékkel. Nagyobb emelkedőn néha 10-20 centit visszagurulok, az még annakidején rutinon is elfogadott volt kézifékes elindulásnál. Kisebb emelkedőn meg el is indul magától nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!