Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális, hogy Ford Focus 1.6...

Normális, hogy Ford Focus 1.6 benzin 115-nél 3000-et forog?

Figyelt kérdés

Nyáron 2500 rá emlekszem, de most 3000-et ír, ez a hideg miatt lehet? Vagy miért? Mit csinaljak vele? Vagy ez normalis lenne? 2002-es évjárat, amúgy semmi baja, de ez nagyon idegesit, uzemit eléri akk is 3 ezret forog, havi 2x pályázók es palyan bőven 3 ezer felett forog 130-nal az én tempom 150-160 lenne. De ennyivel miota ennyit forog nem merek menni.

Mi lehet a probléma? Nagyon köszönöm

#Ford focus, MK1 Fóka, fókamoka, sokat forog , nem egykettes
2022. jan. 23. 15:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jó az a 3000-es fordulatszám. Benzin motor, nem árt neki. Sőt, ha folyamatosan alacsony fordulaton járatja valaki, akkor az károsabb tud lenni. (Anyósom 1.4-es VW Polo-ja megvételkor teljesen jó volt, nem tűnt gyengének. 1 évig használta főleg városban, mikor bedöglött benne az AC pumpa. Én hoztam el szerelőtől, aki mondta is nekem, hogy nem megy jól az autó, még kellene vele foglalkozni. Hazafelejövet egy hosszú egyeneses szakaszon kipróbáltam, 120-nál nem ment gyorsabban sehogy az autó. Utána még közel 2 hétig én jártam vele. Tartós 5 ezer körüli fordulatszámtól szépen kitisztult, az első pár napon olyan fekete füstöt húztam magam után, hogy alig lehetett valamit látni hátul. Mikor visszaadtam, utána panaszkodott anyósom, hogy a murvás udvaron nem tud úgy elindulni vele, hogy ne pörögnének ki a kerekei. Hozzászokott már, hogy szinte folyamatosan közel padlógázt kellett adni, mert olyan gyenge volt, annyira el volt tömődve az egész kipufogórendszer korommal.) Ha szoktál pályázni, akkor nálad ennek esélye nem igazán áll fenn, ott át tud kellően melegedni minden alacsonyabb fordulaton is. De városi használatnál mindenképp kell erre gondolni.
2022. jan. 23. 20:36
 12/14 A kérdező kommentje:

11-es nagyon köszönöm. :D Unokatesóm Friss jogsis , Neki szereztem ismerőstől szinten Vw polot, 1.4 megy min t a rakéta, én hoztam haza pályán neki :D Dettó ugyanez, hogy mivel ő is varosban használta ugyanigy nem volt kitisztitva és alig ment :D

Azóta figyelek ezekre. :D 120-130-140 az utazotempom de van h efelé megyek, pont amit irtal emiatt :D

Közben ezsmebe jutiott, hogy az elmult években szinte csak turbós autokat vezettem ami nem forgott ennyit és nagyon megiyledtem először, de megnyugtattatok, köszönöm :D

2022. jan. 23. 20:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Tipikus szívóbenzin. 4000-nél van a csúcsnyomaték, 2500 körül kezd éledezni.

Ha sokkal hosszabb lenne az ötös fokozat, akkor minden emelkedőnél vissza kéne szúrni 4-be.

A 3000 rpm az a maximális megengedett fordulatszámnak (kb. 7000) a felét sem éri el, tehát semmi baja nem lesz a motornak.

2022. jan. 23. 21:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Na nekem meg olyan autóm van, ami 95-nél forog 3000-ret, és? Amúgy elég rossz, ha nem megfelelő gumiméretet használsz.
2022. jan. 23. 21:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!