Normális, hogy Ford Focus 1.6 benzin 115-nél 3000-et forog?
Nyáron 2500 rá emlekszem, de most 3000-et ír, ez a hideg miatt lehet? Vagy miért? Mit csinaljak vele? Vagy ez normalis lenne? 2002-es évjárat, amúgy semmi baja, de ez nagyon idegesit, uzemit eléri akk is 3 ezret forog, havi 2x pályázók es palyan bőven 3 ezer felett forog 130-nal az én tempom 150-160 lenne. De ennyivel miota ennyit forog nem merek menni.
Mi lehet a probléma? Nagyon köszönöm
11-es nagyon köszönöm. :D Unokatesóm Friss jogsis , Neki szereztem ismerőstől szinten Vw polot, 1.4 megy min t a rakéta, én hoztam haza pályán neki :D Dettó ugyanez, hogy mivel ő is varosban használta ugyanigy nem volt kitisztitva és alig ment :D
Azóta figyelek ezekre. :D 120-130-140 az utazotempom de van h efelé megyek, pont amit irtal emiatt :D
Közben ezsmebe jutiott, hogy az elmult években szinte csak turbós autokat vezettem ami nem forgott ennyit és nagyon megiyledtem először, de megnyugtattatok, köszönöm :D
Tipikus szívóbenzin. 4000-nél van a csúcsnyomaték, 2500 körül kezd éledezni.
Ha sokkal hosszabb lenne az ötös fokozat, akkor minden emelkedőnél vissza kéne szúrni 4-be.
A 3000 rpm az a maximális megengedett fordulatszámnak (kb. 7000) a felét sem éri el, tehát semmi baja nem lesz a motornak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!