Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Utólagos klíma beszerelés?...

Utólagos klíma beszerelés? (Opel Astra F)

Figyelt kérdés

F Astrát tervezek venni, viszont ami normális állapotú, az általában teljesen fapados. Nekem igazából a klímán kívül más extra (max a légzsák) nem is kell, igaz nem is volt nagyon más. Szóval arra gondoltam, hogy megveszek egy sima, jó állapotú fapadost és utólag szereltetem be a klímát.

Ez mennyire lenne megoldható? Mennyibe kerülne kb?

Lehetne mondani, hogy vegyek újabb autót, ami eleve klímás. Nem azért akarok F Astrát venni, mert olcsó és nincs jobbra lé, hanem mert régi emlékek, nosztalgia, plusz a célnak teljesen megfelel. Az előző a szívemhez nőtt (1.4, 8 szelep), úgyhogy gondoltam, hogy jó lenne megint egy ilyen csodában falni a kilométereket.

Köszi a válaszokat!

2022. jan. 21. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha volt belőle gyárilag klímás akkor egyszerűbb azt ekresni, ha meg nem, hát oké nem számít az ár, de attól arra lehet készülni, hogy lehet belemegy annyi még a beszerelésbe mint amennyibe az egész autó került.
2022. jan. 21. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az sosem lesz olyan, mint a gyári. Ha nem ehhez értő szerelő csinálja, akkor valószínű hogy szar lesz. Ráadásul, amennyibe kerül, annyiért már lehet klímásat kapni. Ha van lé, akkor én klímásat vennék és inkább valami jobb típust.
2022. jan. 21. 23:51
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Nem lehet. Eleve a blokkon nem lesz neki felfogatási pont, szóval hova teszed a kompresszort? Az ékszíjat le kell cserélni hosszbordásra, szóval kell egy másik generátor is. De ugyebár a szíj hossza sem lesz jó, mivel hiányzik belőle a szervószivattyú is. Elektronika szintén problémás, se vezeték nincs neki, se a vezérlő elektronika nem fogja tudni működtetni.

Ezek TECHNIKAILAG mind megoldható problémák, de nevetségesen költségesek. Ember nem lesz, aki egy F Astrával ennyit fog tökölni, neked meg pénzed nem lesz rá, mert ennek a műveletnek az árából már vehetnél egy full extrás J Astrát.

2022. jan. 22. 03:37
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
#3 Ja azt meg nem is említettem, hogy a klíma hűtőnek nincs helye.
2022. jan. 22. 03:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindent meg lehet oldani, de egy utólagos klíma beépítése még bontottból is többe kerülne mint egy jó állapotú F Astra.
2022. jan. 22. 06:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Hát akkor megpróbálok klímásat keresni,ha nincs,akkor meg marad a fapad.
2022. jan. 22. 08:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen öreg autó klímásításánál gyakran olyan problémák is felléphetnek, hogy konkrétan ami gázt anno használtak, már nem lehet beletölteni. Nem kapsz hozzá hőcserélőt, klímahűtőt, stb, egy kész rémálom az egész. Nem konkrétan F Astra, de láttam már átépített régi autót klímásra, egy hatalmas szopás az egész.
2022. jan. 22. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!