Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen Olajfogyasztás mitől lehet?

Daisy09 kérdése:

Ilyen Olajfogyasztás mitől lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott egy Seat Cordoba 1.6, 2000res évjárat.. Sajnos eszi az olajat, legalábbis nekem ez már az a kategória.. Feltöltöttem maxra a szintet, majd a következő ellenőrzésre a minimum és maximum között volt félúton, épp hogy felet elérve.. Egész pontosan 398 km-t tettem meg vele

Ötlet esetleg? Itt már ne szelepszár szimeringben gondolkodjak ugye?

Köszönöm, 18L

2022. jan. 21. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Sajnos ez olyan dolog, hogy nem éri meg javítani, motorfelújítás kéne, ami az autó értékével vetekszik. Nekem is eszi az olajat az autóm, töltögetem bele az olajat. Neked is ezt ajánlom. Egy dolog van, amit érdemes lehet kicserélni, mert kb. 10 ezer forintos alkatrész és van egy minimális esély, hogy az okozza, az a pcv szelep. Márkakereskedésben kérj egy ajánlatot, hogy mennyiért adnak egyet. A cseréjével nem ártasz.
2022. jan. 21. 12:52
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
18 éves lány és tudja mi az a szelepszár szimering? Nem Arankának hívnak véletlenül? :)
2022. jan. 21. 12:56
 3/5 krwkco ***** válasza:

Egy érdekes cikk, hogy olajfogyasztás esetén hogyan lehet egyszerű eszközökkel kartergáznyomást mérni.

[link]

2022. jan. 21. 13:59
 4/5 crudy ***** válasza:
89%
Simán lehet szimering is, lehet hogy kifolyik és nem eszi. Ilyen régi autóval szerintem ne menj márkaszervízbe. Vidd el egy szerelőhöz és kérd meg, hogy derítse ki hova tűnik az olaj.
2022. jan. 21. 15:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Ezt a szelepet lehet bejátszom, veszteni nem vesztek vele!

Nem, nem Aranka vagyok😂

Uhum, elvileg nem folyik el, de persze ezt se tudhatom biztosra, hiába figyelgetem

Márkaszervízt elengedem, ahhoz túl idős a drágám

Köszönöm!

2022. jan. 22. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!