Mennyi a gyári olajfogyasztása egy 2003-as Mazda 6 1.8 benzines járműnek (L8 motor)?
Hogy férne már bele? Az rengeteg. Nyilván motoronként változik, de ha két olajcsere között (10-15e km) 1 liternél többet kell belelocsolni, az már sok. Mondjuk az 1 liter is sok, nekem például felet sem kell 10 ezer alatt rátölteni, de 1 literig még nincs nagy baj.
Persze #1 is marha, kifizetem neki a mindenkori 5-ös lottó főnyereményt, ha mutat nekem egy autót, ami 0.0 litert fogyaszt.
Minden autónak van a motor sajátosságából akadó olajfogyasztása mivel nem lehet tökéletesen tömíteni a hengert. Nem lehet és nem is szabad az összes létező olajpárát lehúzni a hengerfalról.
Amire ti hiszitek, hogy nem eszik semmi olajat, az tényleg nagyon keveset eszik, a maradékot pedig üzemanyagból pótolja, azért nem változik a szint. Illetve nagyobb motoron fel sem tűnik 1-2dl olajfogyás a nívón.
Én autóm se eszik egy csepp olajat se. 2007-es Swift, 144 ezer km van benne. Megmutatom az utolsó 3db 4 literes olajos kannát, aminek az alján ott van az a 2-3 deci olaj, ami olajcserekor kimarad. 15 ezrenként szoktam cserélni. De a kipufogót is "megujjazhatod", nem leszel kormos tőle az ujjad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!