Mennyi a gyári olajfogyasztása egy 2003-as Mazda 6 1.8 benzines járműnek (L8 motor)?
Ti most tényleg ennyire nem vagytok tisztában a belsőégésű motor kenésének működésével vagy csak eljátsszátok a hülyét?
Olyan belsőégésű motor nem létezik ami ne enné az olajat, szimplán csak amennyi olajat megeszik kb annyi üzemanyagot húz le az olajba, ezért tűnik úgy mintha nem enné, valójában ha a használt 1000-10000k Km-es lecserélt olajat elküldenéd egy kenőanyagokkal foglalkozó laborba, ott simán megmondanák hogy annak amit leengedtél kb 1-10% része már nem olaj hanem üzemanyag.
És még mielőtt azzal jönnétek az üzemanyag kapcsán hogy "há de az is olaj" sajnos azt kell mondanom annak is csak bizonyos százaléka olajszármazék, jelentős része adalék, illetve növényi származék, pl etanol.
Aki szerint az autója nem eszi az olajat bizonyítsa, küldje be egy olyan laborba ahol bevizsgálják a használt motorolajat. Máskülönben csak értelmetlen kapálózás amit csináltok.
Nem kell a lottó ötösöd, de add már fel! Ennyi marhaságot már rég írtak ide.
"szimplán csak amennyi olajat megeszik kb annyi üzemanyagot húz le az olajba.... "1-10% része már nem olaj hanem üzemanyag"
LPG-vel járok. 😂
Mesélj még!
14-es Nem én írtam a lottó ötöst.
Itt max te mesélsz, pontosabban hazudsz.
Pedig a gyakorlat azt mutatja, hogy "van olyan belsőégésű motorral szerelt autó ami nem eszi az olajat" 😂
Én szoktam személyesen olajat cserélni. Tudom, hogy meddig szoktam tölteni, és 15 ezer km után is ott lesz az olajszint. Nem is nagyon szoktam ellenőrizni közben. Decemberben cseréltem, talán majd nyáron megnézem, hogy hogy áll. És tényleg gázzal járok, úgyhogy nem gondolnám, hogy azzal vegyül az olaj. Annyiból igazatok lehet, hogy azt talán még a nívópálcán se látom meg, ha 1 deci olaj elfogy a 15 ezres csereperiódus alatt, de ezt azért nem nevezném olajfogyasztásnak. Fogadjátok el, hogy vannak olyan motorok, amibe nem kell utántölteni olajat!
Az 1deci olajfogyasztás is olajfogyasztás, az más kérdés hogy ez még az egészséges olajfogyasztás kategóriába tartozik, sőt ha csak 1ml-t eszik meg belőle az is olajfogyasztás és bőven több mint az állított pontosabban behazudott 0.0.
Azt meg senki nem állította hogy nincs olyan motor amibe nem kell olajat tölteni, a gyártók számolnak ezzel az olajfogyasztással, a gond akkor van amikor nagymértékben megnő az olajfogyasztás.
Mellesleg az hogy te szemmel nem tudod megmondani hogy fogyott az olajból az nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!