Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mentem 500kmt olajbetöltő...

Mentem 500kmt olajbetöltő sapka nélkül, mennyit árthat?

Figyelt kérdés
Adott a kérdés. Véletlen nem csavartam vissza, télen mentem csak városban kb 500kmt úgy hogy nem volt rajta, egy pár deci olaj kicsapódott belőle, keletkezhettek nagyobb károk a motorban attól hogy nem volt rajta és úgy használtam?

#autó #olaj #motorolaj #Olajabetöltő
2022. jan. 16. 22:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
30%
Pár deci? :D
2022. jan. 16. 22:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha maradt a motorban elegendő olaj, akkor azon kívül hogy tiszta olaj lett minden, semmi más bajának nem kéne lennie.
2022. jan. 17. 04:15
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem ment ott ki annyi , inkább csak pár cseppet szórt szét.

Ha kell után töltöd és lemosod a motort.

2022. jan. 17. 05:27
 4/13 anonim ***** válasza:
Semmi. max valami piszok bele ment.
2022. jan. 17. 06:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Általánosságban nem lehet megmondani. Minden motor más. Nem mindegyik ugyanúgy veri ki az olajat működés közben.

Ha az olajszint rendben van, nem aggódnék túlzottam. Egyszer én 250 km-t mentem autópályán úgy hogy nem volt jól rátekerve a sapka. De még csak ki sem hordta jelentősen az olajat.

2022. jan. 17. 06:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Csak az a kérdés hogy tud-e nagy kárt okozni ha jut ott be egy kis por a menetszéltől? Be tud-e jutni olyan helyekre ahova nem kéne, vagy egy olaj + szűrő cserével jön is ki belőle majd az az esetlegesen bekerült szennyeződés?
2022. jan. 17. 07:05
 7/13 anonim ***** válasza:
Valamennyi ha be is jutott, nyilván nem egészséges. De már megtörtént, visszaforgatni az időt nem lehet és ezért én biztosan nem szedném darabokra a motort, hogy kitakarítsam. Az olajnak az a szerepe, hogy lebegtesse a benne lévő koszszemcséket. Az olajszűrőnek pedig, hogy ezeket kiszűrje. Tehát nagy valószínűséggel nagy gáz nem lehet.
2022. jan. 17. 08:34
 8/13 krwkco ***** válasza:

"Csak az a kérdés hogy tud-e nagy kárt okozni ha jut ott be egy kis por a menetszéltől?"

Nem.

Az olaj a szelepfedéltől a karter, olajszivattyú, szűrő felé veszi az irányt. Az olajszivattyú nem érzékeny a porszemcsékre. A szűrő meg kiszűri.

2022. jan. 17. 08:52
 9/13 anonim ***** válasza:

Motortól függ. Akár motorcsere is lehet belőle:

[link]

2022. jan. 17. 09:40
 10/13 krwkco ***** válasza:

Nem a motortól függ. Attól függ, hogy mennyi olaj maradt az autóban.

A cikkben "az olaj gyakorlatilag elfogyott a motorból". A kérdezőéből "egy pár deci olaj" hiányzott. Ettől még az olajszint a minimum felett marad.

2022. jan. 17. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!