Teljesen elment a kedvem a használtautó vásárlástól, mert akármilyet kinézek, kiderül, hogy sz*r?
Én elég sokat gondolkoztam ezen. Franciát, amcsit nem akartam, Japánt sem igazán, mert bár megbízható, kényelmesebbre vágytam. Infintiy és Lexus szóba jött, de azok meg külsőre nem nyertek. Szóval maradt az európai kínálat.
Angol és olasz autók felejtősek, BMW szintúgy. Gyakorlatilag végül maradt három márka; Mercedes, Audi. Audi motorokról és váltokról sok rosszatt hallottam, de nem ez tántorított el, hanem a márkát vezetők iránti előítéletem... Mercedes lehetett volna, de ott szintén nem találtam nekem tetsző darabot (külsőre).
Tehát kb minden lehetőséget elvetettem. Nagyjából ekkor történt, hogy a forgalomban megláttam egy autót, amire előtte még nem figyeltem fel és rögtön beleszerettem. Volvo S40 volt a drága. 2010 körüli példány lehetett. Fehér színben nagyon jól mutatott. Rájöttem, hogy igazán ezen generációs Volvokról sok rosszat nem hallottam. Komoly utánajárás következett. Kiderítettem, hogy ezek a P1-es Volvok gyakorlatilag Fordok, de felbővített kényelmi funkciókkal. Előnye, hogy minden szerelőnek ismerős és olcsó az alkatrész. Végül ilyet vettem, bár kékben. 2 literes dízel, automata váltóval. 3 éve van nálam, minden probléma nélkül, megbízhatóan működik.
Persze van pár hátrány. Egyik, hogy nem mindegy milyen motorral veszed, mert 1.6 literes motorok nem jók. Másik, hogy nem lehet mezei hibakód-olvasóval javítani, Volvo saját szoftverje kell hozzá (persze van megkerülő megoldás).
Aki többet kommentelt, korábbi az első komment vagy korábbi a regisztráció, melyik nyer, melyik erősebb?
Van az a pénz amivel minden autó életben tartható és van is az az autó amelyiket megéri életben tartani még akkor is ha mélyen a zsebbe kell nyúlni. Ettől függetlenül az átlagember olcsón fenntartható közlekedőedényt akar és ha olcsón akarjuk megúszni az autózást akkor olyat kell nézni ami statisztikailag a legmegbízhatóbb. Így lesz a legjobb esélyünk.
Örülök hogy a minden idők egyik legszarabb autójával szerencséd volt de ha én bekötött szemmel átszaladok az M1-M7 bevezetőn és nem csapnak el akkor ez egy jó ötlet, követendő példa lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!