Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teljesen elment a kedvem a...

Teljesen elment a kedvem a használtautó vásárlástól, mert akármilyet kinézek, kiderül, hogy sz*r?

Figyelt kérdés
Vagy a neten írják, vagy ismerősök mondják, hogy az egyik ezért sz*r a másik meg azért. 2-4 millió forint körül nézegetek. Opel Insignia? Problémás a motorja. Fiat Freemont? Állandóan szerelőhöz kell vinni. Peugeot 301? Szétesik. BMW X1? Extra sz*r. Opel Antara? Sz*r. Audi A4? Ez is sz*r. Volkswagen Tiguan? Szintén kaki. Ha mindenkinek a véleményére adok, sosem veszek nekem tetsző autót, maximum egy ezres Swiftet.

2022. jan. 16. 08:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Divat minden autótípust szapulni, ami nem aktuálisan a delikvensé. Szerintem ne ezekből tájékozódj! Amit én vettem, szintén szidták, mint a bokrot. Mégis soha semmi baja nem volt, egy percig nem bántam meg a vételét.
2022. jan. 16. 08:36
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

Azért elég nagy a szórás nálad... 😃

Először döntsd el mire kell az autó. Aztán azt, hogy mi az ami mindenképp fontos. (erős motor, kényelmi extra, stb...)

Ha ezek megvannak, akkor már könnyebb választani az adott kereten belül.

Persze a tizenéves autók sokat fognak majd kérni a penztarcadbol szinte típustól függetlenül...

2022. jan. 16. 08:37
 3/19 A kérdező kommentje:
Vagy szedán, vagy SUV vegyes használatra. Dízeles lenne jó.
2022. jan. 16. 08:39
 4/19 anonim ***** válasza:
34%

Ez így van, bármilyen furcsa de mindenki azért adja el mert az autó szar.

Ha jó lenne nem adná el senki, ezt jobb ha tudod.

2022. jan. 16. 08:43
 5/19 anonim ***** válasza:
96%
De minek kellene tizenéves autót venni, ha a felső határ 4 millió forint? Abból max 5 éveset is vehetsz, mondjuk valami jó kis német vagy japán gépezetet, reális mennyiségű kilométerrel. Persze ott is befigyelhet már egy-két 100-200e forint körüli tétel kopó alkatrészekből (pl féktárcsa), de ennél jobbat nem fogsz tudni.
2022. jan. 16. 08:48
 6/19 anonim ***** válasza:
93%

#4 Idén tervezek autót cserélni, a mostanival annyira elégedett vagyok vele, amennyire lehetek, csak jelenleg már nem nyújtja azt, amire szükségem van.

Na ilyenkor mi van? De most őszintén, felmész hahu-ra és a hirdetések legalább felénél azt fogod olvasni, hogy "nagyobbra váltás miatt eladó", vagy "bővül a család", vagy valami ilyesmi. A hirdetések legalább fele nem azért kerül fel, mert szar lenne az autó. Szóval szerintem ne nagyon szólj bele olyanba, amihez semmi közöd/tudásod.

2022. jan. 16. 09:05
 7/19 anonim ***** válasza:
22%
Ha màr ennyi pénzed van miért nem veszel szalon autót?
2022. jan. 16. 09:06
 8/19 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan.

Én két évente veszek új autót. Nem azért mert rossz az előző, hanem mert vágyom az újra.

Ezek 2-4 éves autók, szóval többnyire még garancia is van rajtuk.

Semmi bajuk. 😃

2022. jan. 16. 09:09
 9/19 anonim ***** válasza:

Vannak olyan márkák, amiket azért szidnak, mert tényleg szar konstrukciók, például a PSA 1.6 HDI, a BMW N46, vagy az Alfa Romeo összes TwinSpark-ja. Illetve vannak azok, amiket azért szidnak, mert vagy rossz tapasztalatuk volt vele, vagy az ő saját kedvenc márkájuknak konkurens márkája, például Volkswagen-Opel ellentét, én magam Opeles vagyok és bár tény hogy vannak VALÓS problémáim a Volkswagennel, alapvetően a "szidásaim" 95%-a valótlan és csak VW-s ismerősök idegrendszerét húzom vele.

Kibogozni az igazságot ezekből elég nehéz, ha nincs egy jókora adag személyes tapasztalatod és rálátásod a dolgokra. Sajnos ez az autóipar rákfenéje, hogy túl fanatikusak az emberek és sokszor eltorzítják a valóságot.

Az én javaslatom egyszerű: először is nézd ki magadnak azt az autót, ami a legjobban tetszik. Utána menj fel az adott márkának valamelyik fórumára (facebook, reddit, bármi megfelel) és kérdezz a típusról/motorról. A rajongókról azt kell tudni, hogy egy konkurens márkával szemben MINDIG a sajátjukat istenítik, azonban egymás között nyilván magas elvárásaik vannak a saját márkájuktól, szóval egymás között simán elkezdik szidni a rossz konstrukciókat, úgyhogy ha már a márka rajongók is azt mondják, hogy a te általad választott autó nem jó, akkor szinte biztos, hogy tényleg nem az. Ha nem nagyon mondanak róla rosszat, akkor egyszerűen vedd azt meg és vásárlás közben az aranyszabályt ne feledd: állapotot veszünk. Ha jó állapotú és megfelelő áron adják, akkor vedd meg. Az autóvásárlás mindig lutri, egy jónak kikiáltott autó is lehet szar, meg egy szarnak kikiáltott is lehet problémamentes. Szóval ne legózz rajta sokat, csak menj biztosra hogy jó állapotban van és ha tetszik, vedd meg.

2022. jan. 16. 09:18
 10/19 Beviz Elek ***** válasza:
42%
Felsoroltál egy csomó sz*rt :D
2022. jan. 16. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!