Miért nem terjedtek el jobban jobban a gázzal működő autók, miért az elektromost és a hidrogénest erőltetjük?
Miért nem terjedtek el jobban jobban a gázzal működő autók, miért az elektromost és a hidrogénest erőltetjük?
A töltésük is egyszerű. Elektromos autóknál 1-2+ óra. A hidrogénmeghajtás se egyszerűbb tárolni.
Co2-ben mennyit bocsát ki?
A gázüzemű autó is belső égésű motor, tehát termel CO2-t. Hogy mennyit, azt nem tudom, de szerintem nincs nagyságrendi különbség a benzines vagy dízeles belső égésű motorhoz képest.
Az elektromos autókkal nekem az a problémám, hogy az akkumulátorgyártás egy borzasztóan környezetszennyező művelet. És ha nem csupán akkora akkumulátor kell, ami beindítja a motort, hanem akkora, ami az egész autót hajtja több száz km-en át, akkor nagyságrenddel nagyobb akkumulátorok kellenek.
Szerintem ez egy borzalmasan összetett kérdés, max szakértő tudna rá teljesség igényével válaszolni.
Tippre részben azért, mert ugyanúgy nem örök az lpg, mint a benzin/dízel, valamint a belső égésű motor hatékonysági foka nem olyan jó, mint egy elektromotoré. Illetve áram alternatív szerzése a távoli jövőben jelenleg jobban elképzelhető, mint fosszilis üzemanyagoké. Akár fúzióval, ha sikerül biztonságossá és stabillá tenni. Nem elképzelhetetlen. Amúgy az lpg-s autó károsanyag-kibocsátása jobb, mint mondjuk ezlgy benzinesé...? Ha nem, vagy csak kicsit (életciklus alatt), akkor meg feleslege, az előbb említett hátrányok mellett végképp.
#4 Ne a befagyasztott dízel benzin árakat nézd! Lesz az még 500 fölött jócskán... Na most ahhoz a viszonylag stabil LPG a maga jelenlegi ~320 forintos árával nem rossz. Hosszú távon kb. annyira jössz ki vele mint egy dízellel.
Ettől függetlenül azért nem venném most LPG-s autót, mert az egekben vannak az áraik (használtakra gondolok), annak ellenére hogy kutyának nem kellenek... érdekes, de ez van. Ársorrendben hibrid - benzin - lpg - dízel...
A hidrogénmeghajtás sokkal jobbnak tűnik minde tekintetben mint a sima villanyos. A villanynak iszonyatos szállítási töltési tárolási, előállítási vesztesége van, a hidrogénnek nincs, azt egyszer megcsinálják vízből pl és annyi elenyésző veszteséggel lehet tárolni szállítani.
De az etanol is hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!